Username *
Password *
Remember Me

Izložba i radionica Krune Tarle i Ivane Bakal otvara se u ULUPUHU: Paradigma kostima i figure u teatru objekta započinju u Tkalčićevoj 14, Zagreb, 25. svibnja (otvorenje izložbe u 19 sati) i traju do 1. lipnja. Radionica će se održati 25.5. od 17 do 21 sat. Izložba je prikaz djela umjetničkog opusa dviju umjetnica u kojem je primaran odnos prema kostimu kao subjektu, a ne tek kao ilustrativnom elementu u službi dramaturgije teksta.


Riječ je o projektu dviju autorica, Krune Tarle i Ivane Bakal, koji ima za cilj temeljitije istražiti novi odnos likovne umjetnosti i kazališta kao svojevrsni dijalog koji je izvršio presudan utjecaj na obje ove umjetnosti. Projekt je zamišljen kao sinteza likovnog i kazališnog, kao jedinstvo teorijskog i praktičnog, putem više različitih oblika rada, izložbe i radionice.

I01 3438

Kruna Tarle


I sama je izložba multimedijskog karaktera, pa tako objedinjuje slijedeće:
- eksponate lutaka/kostima/figura
- slide-show likovnih likovnih i kostimografskih radova Ivane Bakal  kao i kazališnih radova iz predstava i art-radionica Krune Tarle
- video prezentaciju odabranih segmenata iz predstava Krune Tarle (izbor i montaža: Mario Beusan)
- scensku izvedbu: prizor iz predstave Nadir (Kruna Tarle i ansambl Fasade: Sandra Grižić, Marija Bitunjac, Marina Ćurković, Maja Martin, Maja Trobić, glazba: Ivana Kiš) - na otvorenju.

Uz izložbu, na dan otvorenja održati će se jednodnevna radionica Junk Puppet, od 17 do 21 sat. Radionicu će voditi Kruna Tarle i Ivana Bakal, uz asistentice Marinu Ćurković i Manuelu Brcko. Radionica je namijenjena starijima od 15 godina. Objekti koji će nastajati tijekom radionice pretvoriti će se u ad hoc eksponate i postati sastavni dio izložbe. Kako je tema izložbe upravo pretapanje kostima, figure, lutke i maske, tako je i radionica svojevrstan dijalog s najrazličitijim, otpadnim materijalima, tvarima, objektima ili dijelovima koji su ispali iz konteksta i koji će se u procesu spontane igre, brzo poput krokija, i to tehnikom 3D kolaža, oblikovati u figuru/ lutku/ kostim/ masku.


Zbog ograničenog broja polaznika, zainteresirani za sudjelovanje trebaju se prethodno prijaviti na ulupuh @ gmail.com (poruku nasloviti Prijava za Paradigmu kostima, a u poruci specificirati u koji biste se sat uključili u radionicu - u 17, 18 ili 20 sati). Optimum je 10 sudionika istovremeno. Radionica se ne naplaćuje, a kao svojevrsnu "ulaznicu" molimo posjetitelje da sa sobom donesu neke odbačene predmete ii bilo koji materijal bez ograničenja, koji bi mogao biti zanimljiv za oblikovanje.

I01 3438
Kruna Tarle

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location