Username *
Password *
Remember Me

Sljedeći mjesec obilježit ćemo 20 godina od ubojstva slavnog dizajnera Giannija Versacea: njegov je mansion u Miamiju danas javni prostor i jedan od najfotografiranijih domova na svijetu (treći u SAD-u, nakon Bijele kuće i Gracelanda). The Villa Casa Casuarina, objavio je Traveler, imala je neke tajne, jer veličanstvena je rezidencija bila sve samo ne obična. Ovo je danas hotel koji je više-manje zadržao svoj originalni izgled, otvoren prije 3 godine, pod imenom Villa By Barton G, no baš u Versaceovoj sobi možete spavati za 800 dolara po noći. Neke zanimljive detalje otkrio je Traveleru generalni direktor hotela, Chauncey Copeland.

 versace fw 1994 VS Magazine

1 Kuća ima nekoliko tajnih hodnika koji povezuju dijelove na različitim stranama, a vrata u njih gotovo su nevidljiva. Primjerice, postoji prečac iz Giannijeve sobe u G Lounge, prostoriju namijenjenu partijima, a danas vjenčanima i sličnim događanjima.

2 Nekada su ovdje letjeli golubi pismonoše koji su slali Giannijeve tajne poruke prijateljima koji su živjeli u drugim gradovima. Starinski običaj diskretan je način slanja poruke – da, prije 20 godina načini komunikacije bili su puno oskudniji, no usprkos tome ovo je bio ekcentričan način dopisivanja.

versace fw 1994 VS Magazine

3. Gianni je imao problema sa stvarima, gdje ih smjestiti – u ovoj kući koja je brojila 7000 kvadratnih metara nije bilo mjesta za baš sve njegove stvari. Zato je dao napraviti posebne ormariće, kocke, koje su bile ugrađene na nekim mjestima, a neke od njih dostupne su današnjim gostima hotela.

4 Najskuplja prostorija u kući? Naravno, WC! Svi znamo da su kupaonice među skupljima u uređenju stana, no Gianni je, u svom glamuroznom stanju, imao školjku pozlaćenu 24-karatnim zlatom. Stvarno glamurozna intima.

5 Mozaik Meduse, prepoznatljivog znaka brenda Versace, prvo je sklepana u talijanskom domu dizajnera, a onda preseljena u Miami. Statua stoji u vrtu pored bazena, ne zna se kako ju je i kada dizajner točno preselio u svoj američki dom.


Photo by Ken Hayden

 versace fw 1994 VS Magazineversace fw 1994 VS Magazineversace fw 1994 VS Magazineversace fw 1994 VS Magazineversace fw 1994 VS Magazineversace fw 1994 VS Magazineversace fw 1994 VS Magazine