ETNO.look // 15 kombinacija inspiriranih likom Fride Kahlo

  Frida je bila inspiracija za niz umjetnika, fotografa, vizažista, dizajnera... Sada se njoj kroz novu kolekciju okreće i naša autorica Loreta Gudelj a.k.a. Loré.  

   LORE SS17 logo 1


  Predstavljam novu kampanju za aktualnu kolekciju pod nazivom Colores de México, inspiriranu bojama Meksika te meksičkim folklorom i lokalitetima specifičnim po autohtonoj kolonijalnoj arhitekturi kao što su San Miguel de Allende, Puebla, Mérida, Guanajuato, Oaxaca, Las Alamandas, San Luís Potosí, Cholula i San Cristóbal de Las Casas. Neko sam vrijeme tamo živjela, što me motiviralo na pokretanje vlastitih kolekcija. U skladu s motivima kampanje, inspiraciju za vizuale dizajnerica nalazim u etno stilu Meksika koja čini pozadine lookbook vizuala, upućujući na pojedinačne priče svakog od dizajnerskih komada nove kolekcije. Kampanja je napravljena u suradnji s fotografom Franjom Matkovićem, a slike korištene na pozadinama vizuala, djelo su akademske slikarice Mateje Babić – objavila je autorica, Loreta Gudelj.

   

   LORE SS17 logo 1

  Tekstil je radila tkalja Sanja Šebalj, prema zamislima dizajnerice, u kojemu prevladavaju snažne nijanse, karakteristične za predivan Meksiko i njegovu etno ostavštinu. Dinamiku čine volani različitih dimenzija i tekstura, a poseban gušt kreacijama daje fluidno preslagivanje trakastih tkanina koje ukrašavaju dekolte ili ramena...

   LORE SS17 logo 1

  Materijali korišteni u kolekciji isključivo su prirodni, poput premium lana u različitim valerima boja, mješavine lana i svile, ručno tkanog pamuka, taft svile, pamučnog veza te rustikalne čipke koja upotpunjuje pojedine komade – ističe Loreta.

   

   LORE SS17 logo 1
  Foto: Franjo Matković
  Modeli: Paula Buljan i Martina Tomić (Relatum Models)
  Kosa: frizure inspirirane Fridom Kahlo osmislila je Vanessa Žigić u suradnji s cvjetnim studijom Čudesna šuma
  Make-up: Matea Markač
  Sandale: Mass Hrvatska.
  Loré, Gundulićeva 29a.

  LORE SS17 logo 1LORE SS17 logo 1LORE SS17 logo 1LORE SS17 logo 1