Username *
Password *
Remember Me

Kana je neko vrijeme, uglavnom u devedesetima, bila apsolutni hairstyle hit – svi su se tom prirodnom nijansom bojali kod kuće, prljali kupaone njezinim tamnim prahom, da bi se uskoro sve vratilo u... frizerske salone. Iako je izgubila na popularnosti negdje početkom milenija, kana nije nestala, već se pritajila i sada, usred prirodnih trendova koji osvajaju svijet, vraća se na velika vrata.

Predlaže: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

 

 Diane Silvers 60s Beauty Vogue Taiwan Editorial05
Vogue Taiwan


- Kana (Lawsonia inermis), je biljka koja raste u području Afrike i Azije. U Egiptu se koristila još prije 5000g, za njegu i bojanje sijede kose – piše Himalayan.hr. - Koriste se listovi, koji se prvo suše, zatim mrve i na kraju melju radi dobivanja praha. Ajurveda preporuča kanu kao bezopasno, a djelotvorno sredstvo za omekšavanje, jačanje i obnavljanje kose. Kana prirodno jača i učvršćuje kosu, hrani korijen, pokriva sjede vlasi, uklanja perut i čisti vlasište. I što je bitno – nema štetnih nuspojava - .

 Diane Silvers 60s Beauty Vogue Taiwan Editorial05

 

Još jedan razlog zašto je volimo?
Dobra stara kana prekrasno nijansira vašu kosu u boje kao što su tamno smeđa, srednje smeđa, crvena i narančasta. Ako se odlučite za kaniranje pripazite da kana bude 100 postotno prirodna.

Kako je nanijeti?
Kanu miješamo s mlakom vodom, lagano ju mutimo u smjesu koja se mora dati lako nanijeti kistom na kosu. Kao i svako bojanje tako i kaniranje mora se odraditi precizno kako bi tekstura došla do svake vlasi i ravnomjerno nijansirala kosu.

Nakon što ste nanijeli kanu na kosu, omotajte je prozirnom folijom na koju stavite i aluminijsku. Da bi ona djelovala, potrebna joj je toplina koju ćemo joj dati omatanjem folijom.
Obavezno! Kana se drži minimum dva sata nakon kojih kanu normalno ispiremo i peremo.

Osim kane u boji postoji i bezbojna kana, njena namjena je da nahrani kosu i podari joj zavidan prirodni sjaj. Kana je prirodna metoda bojanja, a osim što daje predivne nijanse, njeguje kosu i čini ju gušćom.

 


 

Diane Silvers 60s Beauty Vogue Taiwan Editorial05

Madewell

 

 

Diane Silvers 60s Beauty Vogue Taiwan Editorial05

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location