A'marie / jesen 2013

  Minimalizam, tkanine koje se nose na obje strane, geometrija i jaka ramena karakteristike su nove kolekcije poznate zagrebačke dizajnerice Anamarije Brkić. Stil je moderan i poslovan, oslanja se na jednostavnost devedesetih kad su odijela postala sveprisutna u kolekcijama za dan i noć. No, dodir osamdesetih donose nam velika ramena koja u silueti definiraju moć, ali i sjajne tajice, idealne uz štikle i salonke.

   

  oooooo


  - Crne veste od kašmira upotpunjavaju vunena i pamučna čipka na džepovima i prednjici te zanimljive dijagonalno postavljene resice, dok je ključan moment ove kolekcije poliamidna gumirana tkanina na kaputima, suknjama i haljinama s velikim volanima. Vunu kao imperativ svake jeseni i zime dizajnerica je zamislila kroz igru s višebojnim modelima, poput ogrtača i voluminozne veste, koji dolaze u tri boje: crnoj, plavoj i sivoj – objavila je kuća A'marie.

   1


  - I u ovoj kolekciji Anamarija Brkić koristi mikromodal, tkaninu laku za održavanje te meku i ugodnu za kožu. T-shirt i tunike od mikromodala, s rupičastim, brušenim i mrežastim detaljima od ekološkog materijala alcantare, čine prepoznatljive urbane komade za svakodnevno kombiniranje neovisno o prilici - . Predstavljena je i još jedna kolekcija sunčanih i dioptrijskih naočala u suradnji s tvrtkom Ghetaldus, a radi se o mačkastim i modelima sa safari uzorkom u prepoznatljivoj imitaciji drva, spoju metala i brušene plasike. Još jedna suradnja je ona s hrvatskim brendom Mayanas čiji upečatljiv nakit u jarkim bojama dojmljivo funkcionira uz sve tamnije kombinacije.

  - Kako bi svoj dizajn još više približio mladim ženama, brend A'marie donosi i nove promjene u filozofiji kuće. Basic program u svojoj stalnoj ponudi od sada će imati najuspješnije modele brenda A'marie, a na tjednoj bazi kolekcije će se nadopunjavati novim proizvodima koji će biti cjenovno pristupačniji - .

   

  23467811121322233334