Adidas kros ovaj vikend na Laništu

  Sljedeći vikend rezervirajte za aktivan & zdravi provod: 17. svibnja (subota) održat će se drugi ovosezonski Adidasov kros na zagrebačkom Laništu! Riječ je o novijoj, urbanoj ruti kojom svakodnevno trči sve više trkača. Blizina guste prometnice, novo stambeno naselje, trgovački centar i raznolike vizure grada čine ovu rutu uistinu posebnom. Koliko? Toliko da se za sudjelovanje morate prijaviti odmah! Pa ne želite valjda propustiti priliku trčati poput gazele zagrebačkom urbanom džunglom?

   

  kros tuskanac 1


  Prošli je kros održan 26. travnja na Tuškancu, kad je ekipa trčala po brdima nedaleko centra grada, nakon što je danima padala kiša, pa je kros bio još zabavniji. U prvoj trci druge sezone Adidas Kvartovskih kroseva prijavio se i pojavio rekordan broj učesnika! Na obje trke programa skupilo se ukupno 328 učesnika, što je dvostruko više od najmasovnijeg prošlogodišnjeg krosa (Folka = 158).

  Vrlo lijepa, atraktivna, ali i teška staza u glavnoj trci programa. Sve ono što kros čini krosom smo imali u ovoj trci: pregršt uspona i nizbrdica, stepenice u par navrata, drveni mostić, šumski singl trek, travnatu livadu, asfalt, park staze od bijelog samoborskog šljunka, te blatne i klizave dijelove, sa startom i ciljem na košarkaškom igralištu nekada slavne Lokomotive (danas Cibone). Starija generacija se još sjeća velikog zagrebačkog košarkaša 70-ih Nikole Plećaša i čuvenog navijanja „heja, heja, Lokosi“. A nešto mlađa pak poznate zagrebačke diskoteke Saloon.

   

  kros tuskanac 5


  U konkurenciji 67 muškaraca na glavnoj trci pobijedio je Kristijan Rubinić, ispred biciklističke legende Nikice Smolića, inače punih 30 godina stariji od pobjednika. Prvoplasiranom je, za stazu dugačku cca 5,5km, trebala 21 minuta i 20 sekundi, što je jako dobar rezultat za ovako tešku stazu punu promjena nagiba i smjerova.

  Žensku trku, u konkurenciji od 57 dobro pripremljenih trkačica, pobijedila je prošlogodišnja ukupna pobjednica Kvartovskih kroseva Silvia Šimunović. Na taj način je istaknula glavnu kandidaturu i za pobjedu na kraju druge sezone, obzirom da će se pobjednica tražiti među onima koji su nastupili na prvoj trci, a u toj konkurencij je Silvia očito najbrža. Za njom su ovoga puta u cilj došle čak 4 članice Atletskog kluba Sljeme: Mirjana Kolac, Lidija Škec, Paula Vrdoljak i Tadeja Krušec.

   

  kros tuskanac 6


  Kratka trka od 1km je bila izuzetno masovna, najviše zahvaljujući trkačkim školama (Adidas škola trčanja i Brooks Running Team), čiji su početnici imali svoje prve javne trkačke nastupe. Preko 200 novih poletaraca i djece je uživalo u lijepoj ali ne preteškoj stazi po Tuškancu, a sami start trke je čak uživo prenosila i Hrvatska televizija.

  Krajnje uzbudljivo je bilo i preračunavanje ekipnih bodova. Na kraju tijesna pobjeda za ekipu Črnomerca samo za pola boda, što znači praktički za samo jednu poziciju od ukupno 10 trkača i trkačica, koliko se računa za svaku ekipu. Podsjetimo se da je Črnomerec lani izgubio trku u zadnjoj trci za samo jedan bod, i izgleda da će i ova sezona imati isto tako neizvjesnu završnicu, ako je suditi po prvoj trci. Ove godine smo dvije najslabije ekipe od lani (Podsljeme i Brezovica) rasformirali i njihove kvartove porazbacali u druge ekipe po lokacijskom ključu, sve u želji da prvenstvo učinimo zanimljivijima i neizvjesnijima. Da li smo u tome uspjeli, 17. svibnja na Laništu.


  Adidas kros raspored
  17.05. subota: Lanište
  15.06. nedjelja: Dugave
  07.09. nedjelja: Maksimir
  27.09. subota: Sigečica

  Vrijeme 17.05. subota: Lanište
  GRAĐANI, DJECA: start u 10:30
  ŽENSKA UTRKA: start u 11:00
  MUŠKA UTRKA: muški u 11:30

  * svi koji otrče glavnu utrku dobiti će karticu s 20% popusta na asortiman za trčanje u adidas shopovima.

   

  kros tuskanac 3