ADVENT // kako je IVA ŠULETNIĆ na jedan dan postala ORAŠAR

    Za otvaranje zagrebačkog Adventa na Tomislavcu, Iva Šulentić imala je ulogu voditeljice, ali i još jednu, simpatičnu i tako prigodnu – naša nagrađivana i talentirana kostimografkinja Dženisa Pecotić pretvorila ju je u Orašara!

    - Kostim je posuđen iz fundusa HNK – priča mi Dženisa dan nakon što smo upalili lampice. - Baletni je i muški, naravno. Nije mi poznato iz čije je produkcije Orašara. Ja sam napravila lentu i presvukla kapu (čako) crvenom čojom jer je u originalu bila tamno plava. Brkove smo nacrtali jer nam se nije sviđala ideja da ima nalijepljene umjetne brkove - .

     iva orasar

    Orašar je jedan od najljepših simbola Adventa, ne samo da ga gledamo u HNK u jednom od najljepših baleta koji potpisuje Čakjovski, već je na sve strane, u raznim predstavama, u obliku ukrasa, na ledu Tomislavca… A Iva se u ulozi  snašla odlično, styling joj pristaje kao saliven, no to nije čudno jer Dženisa je izuzetna kostimografkinja koja u rukama ima niz kostimografskih priča te je u svoj posao apsolutno zaljubljena!