Aleksandra Orlić / more, svijetlo & sjena

  Aleksandra Orlić, novinarka, fotografkinja i spisateljica, objavila je online izložbu na Fotosofiji: autorica zbirke U mjerilu 1:100 000 i romana Bio jednom kraj donosi svoj specifičan pogled na svijet i scene koje su je našle - slučajno. To je čista magija i svijet kao igra i uživancija, ističe. - Prava pravcata ljubav, i analogno i digitalno. Dođe kad je tražiš i kad samo čekaš… - .

  m1


  Aleksandra, kojoj ovo nije prva izložba (Ptice na žicama, Blue(s), izložba@home02, Fotografkinje 2014., Jedra Kvarnera) donosi crno-bijeli svijet prirode, urbane sredine i slučajnih prolaznika, u kojima se sjene isprepliću sa svijetlom, a zrcaljenje uzburkanog mora komunicira s umirujućim, glatkim staklenim plohama. Rasplinuta je, kaže autorica, između dvije ljubavi - riječi i fotografije - no ponekad poveže ta dva svijeta, pa slika riječima, ili priče dolaze kroz objektiv… - I dalje se dok fotka osjeća kao u foto-laboratoriju osnovne škole, kao alkemičar, i ne može vjerovati u čuda koja se događaju pred njenim očima. Zapravo, osjeća se kao da upravlja vremenskim strojem, vraća vrijeme, lovi ljepotu, ono - baš bogovski - piše o Aleksandri na Fotosofiji, gdje možete pogledati cijelu online izložbu. Klik!

  m10
  Aleksandra Orlić rođena je 1974. u Rijeci, odrasla na Lošinju, u Zagrebu završila povijest umjetnosti te njemački jezik i književnost.

  m1m2m3m4m5m6m7