ANA'S HAIR STORY // kako su dame s dvora MIJENJALE trendove?

  Jedna od najvećih ikona kraljevske kose bila je austrijska carica Sisi. Njena nama danas preduga kosa puna pletenica i kovrča ostavila je trag u svijetu frizerstva kojemu se divimo i danas.

  Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure


  Njezinu dugu kosu sluškinje su češljale satima, a sušenje je trajalo čitav dan. Morale su joj pritom uplesti niz raznih ukrasa, kopča i kristala.

   princess diana mario testino 2
  Foto: Mario Testino // Lady Diana

   

  Vladarice su najčešće posjedovale duge kose s kojima se trebalo baviti satima sve dok Lady Diana nije nametnula totalnu suprotnost svemu pa tako i stilu frizure.

  Zavladala je kratka kosa kao najveći trend! 80-te su bile predvođene frizurom Lady Di. Svi su krenuli šišati svoju kosu i bojiti u plavo kako bi što više nalikovali legendarnoj Diani. Za volumen se pobrinuo minimal, super popularan u to doba. Lijepa i glatka kosa bez obzira na njenu dužinu nosila se na dvorima, ali i u čitavom svijetu.

   


  Danas nam nove trendove daju Kate i Meghan.
  Poluduga i duga kosa, dignuta ili spuštena, nosi se uredno oblikovana. Ako kosu nose spušteno, ona je uredno obrađena četkom dok su dignute frizure začešljane i uredne.

  Naglasak je uvijek na eleganciji! Često se kosa plete kao što je to nosila Sisi, tehnikom grčko pletivo, a kosa ne krasi ukrasima kao prije. Od dodataka nose se popularni royal rajfovi i razni oblici šešira.

   

  Šeširi su tu kao visoka elegancija, uvijek strogo usklađeno s odjećom i kompletnim stylingom.
  Frizura ispod šešira je puštena da nježno pada, naravno obrađeno na valovito, ravno ili lepršavo njegovano da kosa imam maksimalan sjaj.

   

  Ako je kosa podignuta, napravljena je jednostavna i decentna punđa nisko na vratu ili sa strane.
  One su u svakom slučaju ikone stila, u salone dolaze klijentice s njihovim slikama i traže takve frizure, boje i šišanja.
  Nakon vjenčanja od Meghan i Harryja, njena frizura nosila se na skoro svim vjenčanjima.