ANA'S TIPS & TRICKS // crnke koje sijede - medeni pramenovi omekšat će kontrast i licu dati mekoću

  Tamna kosa uvijek vodi najveću bitku sa sijedom kosom. Tu nailazimo na najveće kontraste koji naglašavaju sijede vlasi koje su prošarale kosu. Najčešće se smjeste kod uha i čela, a to je pozicija koja ih najviše naglašava.

  ana kustre

  Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

  Većina klijenata prati trendove s društvenih mreže gdje uz pomoć raznih dodataka i neizbježnih nam filtera sve postaje normalno, na žalost to postoji samo u virtualnom svijetu. U stvarnosti stvari izgledaju malo drugačije.

  Većina vas dolazi u salon s idejom da ćemo vašu prirodno crnu kosu prošarati bijelim pramenovima koji će se uklopiti u prirodnu sijedu kose. Prirodno tamna kosa u velikoj većini ne može biti prošarana bijelim pramenovima.

  Da bi kosa postala bijela, tretiramo ju izbjeljivačima koji s kose skidaju pigmente, a što je kosa tamnija, skidanje pigmenata je teže.

  Tijekom procesa u samoj srži vlasi naići ćemo na crveni, žuti ili narančasti pigment koji nam predstavlja veliki problem kod otklanjanja boje. Savjetujem da ne ulazite u tu avanturu sve dok vam kosa nije 50% sijeda, to će olakšati postupak posvjetljivanja.

  Ako su se sjede vlasi tek počele ukazivati kosu tretirajte blagim preljevima, većina preljeva u salonima ima moć prekrivanja sijede kose.

  S vremenom kosu počnite polako svijetliti, naglasak bi stavila na postepeno. Blagim tretmanima i kupkama smanjujte tamne pigmente i kosu svakim tretmanom za ton posvijetlite i sjeda kosa će se sve manje isticati.