ANA'S TIPS & TRICKS // Ponekad se susrećem s trenucima kada klijentici moram obrijati glavu zbog TERAPIJE koja uzrokuje GUBITAK KOSE

  Emotivni momenti popraćeni suzama i tugom nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Klijentice taj moment žele provesti s frizerom kojem vjeruju, s osobom pred kojom mogu patiti i iznositi najdublje emocije.

  U svom stažu nažalost često sam svjedok takvim tužnim trenucima. Tim ženama i djevojkama nije lako, ali uvijek im predložim neke savjete s kojima će lakše prolaziti gubitak kose. Zajedno plačemo, tješimo se i stvaramo neku novu opciju izgleda.

  Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

   hn

  Najviše žena ima poludugu ili dugu kosu, vezane su uz nju i teško se mire sa činjenicom da će morati ostati bez nje.

  Nerijetko se nakon prvog šoka zapravo naviknu i brzo prihvate svoj novi stil, čak je neke ni ne puštaju, nakon što terapija prođe, već održavaju jednostavne, kratke frizure.

  Dok kosa opada, krećemo u avanturu s maramama, a u salonu dajem i male radionice kako kombinirati marame i šalove te izgledati super s turbanima.

  Žene vole otkrivati nove mogućnosti, a ja sam im u tome potpora i inspiracija za nešto novo i drugačije. Uz druženje se često smijemo kreacijama koje stvaramo i pozitivno prolazimo kroz svaku fazu bez obzira na to što znamo koliko je ona teška.

  More ideja vodi nas u stvaranje raznih pokrivala za glavu koje vjerojatno nikad ne bi otkrivale da nisu došle u ovu situaciju. Sada više ne razmišljamo o boji pramenova i skraćivanju vrhova, sada smo na nekom posebnom nivou kreativnosti.

  Kosa koja raste nakon faze opadanja obično je mekana i paperjasta, uistinu djeluje poput - nove kose.

  Uz super kratku kosu dobri su i atraktivni ruževi te chic naušnice i naočale. Svaka je žena posebna i lijepa, svaka na svoj način. Kod obrijane kose važno je još par detalja – zna biti hladno za glavu, pa je treba pokriti. Tjeme treba namazati kremom za sunce, kao i čitavu glavu.