Ana's TIPS & TRICKS // kako na PRAVILAN način koristiti VIKLERE?

  Korištenje viklera jedna je od najlakših tehnika kojom možete izraditi svoju frizuru kod kuće. Spužvasti, plišani ili čičak, često je pitanje kod odabira onih pravih. Savjetujem da odaberete one na čičak jer s njima se najlakše barata, ostali zahtijevaju vještinu i stručnost što iziskuje više vašeg vremena.

  Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

  hana jirickova 2014 photos numero russia2

  Hana Jirickova // Numero Russia 2014.

  Viklere dijelimo i na tanke, srednje i one najdeblje. Ako je kosa kratka, koristite manje viklere, a za poludugu ili dugu kosu koristite veće viklere kako bi kosa dobila super volumen. Za frčkave i valovite frizure tu su oni manji vikleri koji stvaraju sitniju kovrču.

  Da bi vam frizura uspjela, kosu kvalitetno operite i dobro isperite te stavite masku da kosa ne bude previše glatka. Na počešljanu kosu nanesite učvršćivač i pazite da nije s prevelikim stupnjem učvršćivanja, onda kosu ponovo počešljajte i prosušite fenom 80%. Na poprilično suhoj kosi krenite s uvijanjem, ali pazite da u svakom vikleru bude ista količina kose s istom vrstom uvijanja.

  hana jirickova 2014 photos numero russia2
  Vogue Turkey

  Ako ste tek početnik uvijajte kosu klasično na unutra, a s vremenom isprobavajte razne tehnike i metode koje vam vaši vikleri mogu dati. Osim raznih tehnika, tu su i brojne kombinacije sa svim veličinama viklera koje nam daju uvijek drugačiju frizuru.

  Kada ste kosu uvili sjednite pod haubu (postoje i one male kućne) ako ju imate ili ju sušite na prirodan način s laganim podgrijavanjem fenom.

  Kada je kosa suha krenite sa stiliziranjem frizure. Uklonite viklere polako, pa prstima ili četkom oblikujte frizuru. Na kraju je učvrstite laganim lakom za kosu.

   

  hana jirickova 2014 photos numero russia2

  hana jirickova 2014 photos numero russia2