Ana's TIPS & TRICKS // legende KRATKE KOSE: Od Audrey do Pink

  Davno su prošli dani kad je samo duga kosa bila simbol ženstvenosti i nježnosti, jer i kratka kosa ima niz svojih romantičnih prednosti.

  Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

  instsss
  Foto: Instagram

   

  Ovom zanimljivom temom bavili su se stručnjaci koji su istraživali žene s kratkom kosom. Zaključak je jednostavan, žene s kratkom kosom su: samouvjerene, vrckaste, društvene, lako pronalaze prijatelje, spremne su da pokažu svima svoj stav i često se bave intelektualnim poslovima. Ukratko, žena s kratkom kosom odiše samopouzdanjem! Kad dolaze na šišanje, one znaju što i kako žele.

   

  Ikone kratke kose definirale su trendove još u prošlom stoljeću, primjer je Coco Chanel koja je imala kratki bob.

  Ako se vratimo u pedesete i zamislimo ženu koja je danas ultimativni simbol ljepote – to je definitivno Marilyn Monroe. Iako poznata kao nježna plavuša s kovrčavim bob frizurama i ona je kratila kosu u kratke i razigrane frizure.

  Legenda stila Audrey Hepburn svoju je tamnu i dugu kosu skratila u pravu dječačku frizuru koja je postala kultni klasik.

  Zvijezda osamdesetih bila je divna Lady Diana, koja je imala niz kraćih frizura. Nosila je uredne, klasične forme, od lica, kako bi postavila moderan look.

  Pred kraj osamdesetih revoluciju kratke kose u modni svijet donosi manekenka Linda Evangelista. Linda nam je donijela kratke frizure u svim mogućim bojama i oblicima, do danas je ostala jedan od modnih kameleona.

  Kasnije pa sve do danas su mnoge glumice šokirale drastičnim rezovima. Među najtraženijim frizurama izdvojila bi predivne glumice: Charlize Theron, Halle Berry, Natalie Portman, Meg Ryan, Sharon Stone, Demi Moore…

  Od pjevačica najpoznatije trendove u kosi svakako su potpisale Rihanna i Pink.