ANA'S TIPS & TRICKS // peglanje kose - po pramenu samo jednom, da kosa ostane zdrava

  Kada nam jesenska vlaga i magla postanu svakodnevna pojava, pegla za kosu za većinu je najveći spas. Znamo da kada nam vlaga uđe u kosu - svaka frizura pada, a kosa postaje beživotna, suha i lomljiva.

  Piše: Ana Kuštre @ Frizeraj & šminkeraj

  3920236800 2 1 1
  ZARA

  To su situacije kada nam pegla vraća frizuru u ravno ili kovrčavo stanje, ovisno što volite. Često slušamo da pegla pali i osjećaje kose, to je naravno istina ako ne poštuje pravila korištenja svih vrućih aparata.

  Pegla za kosu idealna je za korištenje kod već obrađene kose četkom. Ona finišira već potpuno suhu i obrađenu kosu. Kosu operite adekvatnim preparatima koji odgovaraju potrebama vaše kose. Regenerator ili maska su obavezni!

  Kosu osušite fenom i obradite četkom. Kosa prije pegle mora biti glatka i pročešljana.

  Na kosu nanosite sprej za zaštitu od jakih temperatura, on je obavezna karika našeg procesa. Kosu dijelite u manje sekcije i pramen po pramen obradite peglom.

  rf
  ZARA

  Pazite da vam temperatura ne prelazi 180 stupnjeva. Po pramenu kose prođite peglom samo jednom, sve ostalo uzrokuje pucanje i paljenje! Ako želite da vam frizura bude dugotrajna, zaštitite ju uljima i učvrstite lakom za kosu.