ANA'S TIPS & TRICKS // pigment je kao i DNK, jedinstven je i unikatan. Prednosti bojanja kose u salonu

  Imamo crveni, narančasti i žuti pigment koji najčešće trebamo ugasiti prilikom bojanja, posebno kod svijetlih tonova.

  Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

   zara3

  ZARA

  Upoznavanje s pigmentom počinje s bojanjem kose. Boja će na svakoj kosi djelovati drugačije zato su frizeri školovani da barataju bojama i nijansama.

  Zato je salonsko bojanje kose neusporedivo bolje od onoga doma – mi imamo drugačije, kvalitetnije i bolje boje.

  zara66

  ZARA

  Ističem da su boje iz drogerija vrlo agresivne, učahure se u kosu te ih je teško ukloniti. S time se najčešće susrećemo kada niste zadovoljni s bojom pa radimo korekciju ili kada nam je boja iz drogerija podloga na kojoj radimo pramenove. Najveći problem susrećemo kod plave kose, najčešće su žute ili narančaste pa većina pohrli u salon na popravak.

  U salonu koristimo boje koje su njegujuće, s dodacima kao što su aloe vera, argan i razna ulja, koja njeguju kosu prilikom svake kolorizacije.

  zara

  ZARA

  Profesionalne boje se s razlogom ne kupuju u drogerijama, ton karte su kompleksne, a mi znamo koji pigment s kojim miješati da bi se ukrotio ili istaknuo određeni pigment.

  Jeste li čuli za Ostwaldov krug boja? To je osnova kolorizacije s kojom se služimo u salonu, o tome nas uče u školi i na edukacijama, kako bismo postali uspješni koloristi.

  Zato nije bojanje kose kupiti boju u drogeriji, već je to umjetnost! Radimo unikatne nijanse miješajući više boja, ponekad i do četiri. Vaša kosa je naše slikarsko platno, stoga provjerite vještine bojanja kod frizera kojem dajete svoju kosu u ruke.