ANA'S TIPS & TRICKS // ako imaš super frčkavu kosu, pusti je da bude prirodna i RASKOŠNA

  Obožavam kada klijentice koje posjeduju kovrčavu kosu žive tu kosu - one ne žele trajna ravnanja, već uživaju u tom čudu prirode koji im je podaren.

  Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

  Shanina Shaik Harpers Bazaar Singapore Cover Photoshoot05

  No, valja znati da je prirodno kovrčava kosa izrazito suha, posebno ako je dodatno izložena jačim kemikalijama. Nju je idealno nijansirati blagim preljevima na bazi arganovog ulja ili aloe vere.
  Što je prirodno više kovrčava, to je prirodno više isušena.

  Njegujući i hidratizirajući šamponi i maske obavezni su, baš kao i dnevna doza ulja. Takve kose si mogu priuštiti i teška i masna ulja kao što je kokosovo. Predivan miris obogaćen njegom i zaštitom savršen je odabir.

  Shanina Shaik Harpers Bazaar Singapore Cover Photoshoot04

  S kovrčavom kosom jako je važno odabrati pravu tehniku šišanja. Kosa ima veliki volumen, a sušenjem se skraćuje čak za 50 % i istovremeno širi za oko 70%.

  Slabo podnosi šiške i ravne i oštre rezove. Posebnom tehnikom skraćivanja i skidanjem neželjene težine, kosa se modelira u savršeno kovrčavu formu.

  Shanina Shaik Harpers Bazaar Singapore Cover Photoshoot06

  Kod izrade frizure za kovrčavu kosu, idealno je pustiti je da se posuši prirodnim putem. No, većina za to nema vremena, a i mi u salonu moramo stilizirati vaše kose – predlažem difuzor, okrugli nastavak za fen s kojim često ne znate što biste radili.

  Kosu prije sušenja nahranite kremom za kovrče, dat će joj potrebnu njegu i vlagu, a prilikom sušenja lakše će modelirati same kovrče u frizuru.

  Kosu sušite difuzerom na najjačoj toplini i najslabijem puhanju, kada je kosa suha, nanesite na nju ulje kao zaštitu i njegu.

  Shanina Shaik Harpers Bazaar Singapore Cover Photoshoot09 cr

  Shanina Shaik // Harper’s Bazaar Singapore’s January 2021 cover // Photographed by Claire Rothstein // Styled by Christopher Maul // hairstylist Daniel Martin // make by Terry Barber.