Anel Hairstyle / jednostavan glam

  U dane izlazaka predlažem praktične, no ujedno vrlo glamurozne frizure koje možete složiti za desetak minuta, a možda i manje! Klijentice uglavnom žele nešto praktično s detaljima koji čine razliku – često su to atraktivne kopče, tiare, krune i slični fora ukrasi.

  Ima ideju: Ana Kuštre @ salon Anel

  Bianca-Balti-Woman-Spain-December-2015-Cover-Editorial03
  Bianca-Balti / Woman Spain


  Ako imate dugu kosu i volite je isticati, predlažem da je ostavite spuštenom: slegantno ravna kosa je predivna, trebate je samo obraditi četkom i lagano proći peglom. Kako biste dobili dodatni sjaj, laganim pokretima deblje pramenove namažite suhim uljem za kosu. Poželite li ukras, podijelite kosu na sredini ili na strani i tik inad čela smjestite detalj s kristalima. Ukrase birajte po tome što ste odjenuli: češljići s ukrasima, trake s perlicama ili cvijećem, sjajne tijare ili preslatke ukosnice s biserima samo su neke od ideja koje možete kombinirati.

  hair

  Dobra ideja su i lagane lokne: ponekad mi se čini da su svuda oko nas, nekako ih svi vole nositi. Napravite ih peglom, figarom ili četkama. Možete ih rasčešljati i dobiti opuštenu frizuru ili ih strogi fiksirati bez češljanja. Dobrodošao je i svaki ukras… ako ga nemate, frizuru podignite pletenicom. Ako prednji dio kose ispletete u pletenicu, napravit ćete fora etno rajf, a ako ispletete samo jednu stranu kose, od naprijed preko uha do stražnje strane vrata, izgledat će kao da imate undercut! Možete napraviti i riblju kost po sredini glave i raščupati je pa ćete dobiti zabavnu varijantu irokez frizure. Pletenicu možete napraviti i od repa i omotati je na vrhu glave - ukrasite je mašnom ili kristalima!

  bridget-malcolm-70s-style-editorial04
  Bridget Malcolm / Seventies


  Jeste li za eleganciju? Predlažem vrlo jednostavnu balerina punđu: ako nemate super gustu kosu, možete staviti spužvu koja će olakšati cijeli postupak. Zaližite visoki rep, na njega stavite spužvu i zavrtite cijeli rep oko spužve, stavite par ukosnica i na kraju učvrstite. Ako želite ležerniju opciju nakovrčajte kosu ukosnicama i dižite je i kopčajte bez pravila… Ako vam ispadne koji pramen, ostavite ga tako, frizuri će dati dozu ležernosti.

   

  Bridget-Malcolm-Harpers-Bazaar-Greece-2015-Editorial08
  Bridget Malcolm / Harpers Bazaar Greece

  Saint-Laurent-Spring-Summer-2016-Campaign02Margot-Tenenbaum-All-Magazine-Fashion-Editorial06
  All-Magazine

  alisa-ahmann-by-giampaolo-sgura-for-allure-magazine-january-2016-5-618x840
  Alisa Aahmann / Giampaolo Sgura / Allure magazine