Anel Hairstyle / razigrane kovrče

  Lokne ne izlaze iz mode, no desile su se neke friške promjene: iza sebe smo ostavili godinu raskošnih i urednih uvojaka koji su krasili kosu u svim prigodama, a u ovoj se odmičemo od stroge urednosti i savršenstva svake vlasi. Dobro došli u godinu raskuštranih, prirodnih i opuštenih frizura!

  Predlaže: Ana Kuštre @ salon Anel

   LOKNE ANA1
  Daria Strokous @ Harper’s Bazaar Russia / foto: Mari Sarai / styling: Svetlana Vashenyak / kosa: Brian Buenaventura / make-up: Natalia Malova

  To je stil koji će dobro pristajati svakome od vas jer ističe prirodnost i individualnost, a osim toga dobra je vijest da održavanje takvih ležernih kovrča ne zahtijeva česti odlazak u salon. S samo malo truda i stila sve to možete uraditi i sami. Dakle, pripremite pegle, figara i sva sredstva za kovrčanje kose. Usput vodite brigu o radu s toplinom pa svakako koristite sredstva za zaštitu kako ne bi došlo do oštećenja kose. U slučaju čestog kovrčanja i korištenja figara i sličnih aparata definitivno savjetujem keratinske tretmane koji dubinski njeguju kosu i pomažu joj da se oporavi i lakše izdrži brojne intervencije. Kad je kosa prirodna, odnosno kad naglašavamo njezinu jednostavnost, onda je bitno da las bude zdrava jer u suprotnom frizura gubi formu. 

   LOKNE ANA8
  Lily Nova @ Fashion Gone Rogue / foto: Sam Bisso / set dizajn: Fleur McHarg / styling: Emily Ward / kosa i make-up: Victoria Martin

  Ovu ležernu frizuru radite tako da kovrčate kosu u svim smjerovima bez reda i plana jer ćete na kraju ionako sve razbarušiti ili rasčešljati. Jedna lokna neka bude veća, druga manja, igrajte se njima i isprobavajte razne kombinacije kovrčanja. Kad kosu rasčešljate, razbarušite je prstima te nemojte puno lakirati jer će je to previše ukočiti. Koristite one lakove za kosu koji pramen ostavljaju fleksibilnim, znači da na njima piše manji stupanj učvršćivanja, jedan ili dva. Ako imate prirodno kovrčavu kosu, oblikujte ih prstima ili malim gumenim uvijačima koji se lako fiksiraju. Tako ćete najbolje istaknuti ono najljepše na kosi!

   LOKNE ANA3

  Kovrče i ležeran stil preporuka su ne samo za duge, već i razne super moderne bob frizure. Mi frizeri ovih se dana inspiriramo sedamdesetima koje su hit i u modi i držimo se jednostavnih pravila - isticanje prirodne teksture kose koja prati ležeran pad. Ako želite malu promjenu, ukrasite kovrče ukosnicom u obliku cvijeta ili s kristalom. Uskoro skidamo zimske kape ispod koji se kosa sakrivala i pozdravljamo šarenilo i sunce.

   

  LOKNE ANA2LOKNE ANA9LOKNE ANA12