ANEL tips & tricks / 4 tehnike za osunčanu kosu

  Ovaj tjedan donosim vam nekoliko trendova, prijedloga kako osvježiti svoju kosu, pripremiti je za vruće dane i otkriti sunce u njoj. S dolaskom toplijih dana kosa dobiva novi sjaj!

  Predlaže: Ana Kuštre @ Šminkofriz

   

  ana kustre ena cavlovic


  1 Svakoga proljeća kosa doživi buđenje, pojavom sunca svima nam bolje pristaju nježne i toplije nijanse. Danas jako poznate tehnike balayage ili flamboyage uvijek su dobrodošla priprema za ljeto.

  2 Nježnim i preciznim crtanjem pomoću blajha mi frizeri radimo efekt sunca na kosi. Tamniji korijen iz kojeg se postepeno boje prelijevaju u sve svjetliju i svjetliju dok su vrhovi najsvjetlija točka na dužini vlasi. To su neke od najkompleksnijih tehnika bojanja, nagli prijelazi ili strogi i ravni pramenovi ne smiju se vidjeti. Kod odabira boja ne smije biti kontrasta i velikih odskakanja u nijansama. Najviše volim svjetlijim pramenovima naglasiti okvir lica, posebno istakne oči i ten.
  Naučite nositi izrast, u trendu je! Tamnim korijenom dajemo prednost kosi da se odmori od čestog koloriziranja. Kod pravilne tehnike sunčanih pramenova kosa se odmara do tri mjeseca, što s klasičnim bojanjem nije slučaj.

   

   ana kustre ena cavlovic
  Foto: hair Ana Kuštre

   

  3 Osunčani klasični pramenovi u par svjetlijih nijansi osvježit će svaku boju, stapanje svijetlih nijansi posebno ćemo naglasiti dobrom tehnikom šišanja. Popularni su i svijetli pramenovi za brinete – njihova čokoladna nijansa prelazi u blistavo-medenu.

  4 Ako ste protiv izbjeljivanja, postignite to prirodnim putem. Za prirodno posvjetljivanje kose potrebno vam je jako, ljetno sunce. Kosa mora biti raspuštena, namažite je mješavinom limuna i maslinovog ulja. Mješavinu nanesite na kosu prije odlaska na jako sunce, postepenim putem kosa će vam svjetliti a boje će se preljevati u prekrasne nijanse. Limunom će svjetliti a uljem će kosa biti zaštićena tokom tretmana.

  Pojavom prvih sunčanih zraka počnite voditi računa o dodatnoj njezi kose. Sunce i topli zrak dodatno isušuju kosu pa su joj potrebni dodatna hidratacija i redovno šišanje. U svoju kozmetiku za kosu svakako ubacite suha ulja i više njege maskama.

   

   ana kustre ena cavlovic
  Ana je vizažistici Eni Čavlović napravila lagane proljetne valove u kosi

   

  ana kustre ena cavlovic
  Karlie Kloss @ Vogue Australia / foto: Benny Horne

   

  ana kustre ena cavlovic
  Karlie Kloss @ Vogue Australia / foto: Benny Horne