ANEL tips & tricks / crveni pigment

  Boja kose je određena pigmentom folikula vlasi. Svi, osim albino ljudi, imaju pigmente.Netko ga posjeduje više - to su crvenokose ili narančaste žene. Ostali ga imaju u tragovima, netko više netko manje. Dominacija crvenog pigmenta jako djeluje na bojanje kose. Često žene s puno crvenog pigmente žele hladne boje ili sivo plave što je vrlo teško postići. 

  Otkriva: Ana Kuštre @ Anel

  Miranda-Kerr-Harpers-Bazaar-Swimsuit-September-2016-Photoshoot01
  Miranda Kerr @ Harper's Bazaar

  Crvenilo u kosi se najkraće zadržava na njoj, a najteže se odstranjuje s nje... čudno zar ne? Crveni pigment je toliko jak da čak prodire i kroz crnu kosu, a najveći problem stvara plavušama. Smeđa kosa, ako ima crvenog pigmenta, povuče boju u čokoladno smeđu što većina žena i voli.

  Danas postoje razna rješenja kod kolorizacije. Kada postignete željenu boju kose trebate je održavati i ne dozvoliti crvenilu da probije van. Najčešće su to preljevi hladnih nijansi koje stavljamo svaka dva tjedna. Miješaju se s malim postotkom hidrogena pa ne štete kosi. Nakon svakog bojanja dodatno na kosu stavljamo fiksator boje kako bi što duže ostala postojana. Kod plavuša čija kosa vuče na narančasti odsjaj savjetujem silver šampon koji će odstraniti crveni pigment do sljedećeg pranja kose.

  Najnovije što sam uvela u svoj salon su hranjive maske u boji koje održavaju boju, ali i hrane kosu tijekom samog tretmana. Nakon toga boja je postojana, a kosa prekrasna i sjajna.

  Karlie-Kloss-FASHION-Magazine-September-2016-Cover-Editorial05

  ana kustre anel
  Ana Kuštre @ Anel