ANEL tips & tricks / dan masne kose

  Svi smo se našli u situaciji da nemamo opranu kosu a moramo negdje ići - suho pranje kose savršen je spas u zadnji čas za osvježiti frizuru. Naravno, kosa neće izgledati kao da ste došli iz frizerskog salona, ali spasit će situaciju i odmastiti kosu jer če čestice suhog šampona upiti sebum odnosno masnoću s tjemena. Najčešće je to problem s tankom kosom koja je sklona češćem mašćenju.

  Savjetuje: Ana Kuštre @ Anel

  High-Bun-Updos-for-Braid-Updo-Hairstyles-Ideas-for-Summer

  Sprejevi za suho pranje kose koriste se samo u nužnim situacijama, nikako nisu zamjena za pravo pranje kose. Preparati za suho pranje isušuju kosu pa svakako nemojte pretjerivati s upotrebom. Špricajte samo u korijen kose (da lakše upije masnoću), dobro počešljajte, nanesite dodatni styling i spremni ste za van. Jednostavno i efikasno. Na policama drogerija naći ćete i preparate koji u sebi sadrže i pigmente pa možete kupiti i sprej za suho pranje u nijansi vaše kose. Ako nemate kod kuće šampon za suho pranje kose, poslužit će vam i običan bebi puder.

  9-sleek-braided-bun-with-a-jeweled-headband
  Emmy Rossum


  Postoji puno frizura koje su danas jako popularne, te uspješno maskiraju masnu kosu. Na primjer, sve vrste pletenica, s kojima svaki tip kose (i ona masna) izgleda mnogo bolje. Druga varijanta su visoki zalizani rep ili zaglađene punđe. Kako je sve oko nas u retro stilu, jednostavno svežite bilo koju maramu oko glave i pretvorite se u zavodljivu pin up djevojku. Masna kosa zapravo će vam olakšati izradu frizure, a biti će i čvršća nego na svježe opranoj i lepršavoj kosi. Sve su to male i brze ideje koje možete same napraviti kod kuće, odgoditi pranje kose za jedan dan te pritom izgledati savršeno.

  Stylish-Supersized-Ponytail
  Katy Perry

  17-destination-wedding-hair2012-wedding-hairstyles-001Buns To Wear This Holiday 1center-part-sleek-bun-hair-2016
  Lily Collins

  Edita-Vilkeviciute-Beach-WSJ-2016-Editorial07
  Edita Vilkeviciute / foto. Cass Bird

  elegant-sleek-low-bun-hairstyle-2016
  Kendall Jenner

  High-Bunhigh ponztailmessy-ponytail-with-bump-and-side-bangssleek-low-bun