ANEL tips & tricks / frizeraj na plaži

  Ove je sezone u modi natural look, što je idealno za plažu i opušteni godišnji odmor. Odmarate kožu i kosu od silnih preparata za uljepšavanje, a još ste i u trendu. Kako vam je kosa mokra i slana podatna je za opuštene i zalizane frizure.

  Sunča se: Ana Kuštre @ ANEL

  Elsa-Hosk-Harpers-Bazaar-Greece-August-2016-Cover-Editorial03
  Elsa Hosk / Harper's Bazaar / foto: Taylor Tupy

   

  Potrebno vam je da na plažu ponesete široki češalj, ukosnice, gumicu i obavezno ulje za kosu kako se ne bi isušila od soli. Kada izađete iz mora kosu ocijedite, češljajte i nanesite na nju ulje. Ako vam je kosa blago valovita prstima odlikuje kovrče i prirodno ju posušite na suncu.
  Ako pak želite kosu dići, kako bi vam pocrnila i leđa i vrat, zavežite visoki rep ili taj isti rep zamotajte u jednostavnu punđu. Kada vam se punđa posuši, opustite rep i frizura će vam biti prirodno valovita, idealna za večernji izlazak. Možete napraviti i pletenice - one će također na kosi ostaviti divne valove.

   

  Elsa-Hosk-Harpers-Bazaar-Greece-August-2016-Cover-Editorial04


  Ako imate kratku kosu, osim što ćete ju nahraniti uljem po češljajte je u frizuru kakvu nosite i pustite da se prirodno osuši. Kosa će vam djelovati gušća i imati će veći volumen.
  Iskoristite prirodne čari ljeta i mora, volumen kose je veći nego inače i kosa vam se manje masti.  Ako imate suhu kosu pa vas zabrinjava isušivanje, posvetite se malo više njezi kose. Preparati na bazi argana i makadamije obavezni su sastav u  kozmetičkoj torbici da bi vaša kosa bila sjajna, meka i zdrava. Sve to možete koristiti kroz dan – dok ste na plaži, pored bazena…

  Elsa-Hosk-Harpers-Bazaar-Greece-August-2016-Cover-Editorial10