ANEL tips & tricks / jednostavna kućna PUNĐA

  Osamdesete i sedamdesete voljele su podignutu kosu na složen način, lasi su se uglavnom tapirale, a punđe su bile ogromne, često pune sitnih detalja i ukrasa. Za razliku od onda, danas vlada ležernost i jednostavnost. Slatke punđe nosive su kao dnevna varijanta dok su iste viđene i na raznim eventima i svečanostima. Želite li zablistati sa svojom punđom, a ne stignete u stručne frizerske ruke? Provjerite moje savjete koji će vam olakšati kućnu izradu popularnih, dignutih frizura.

  Predlaže: Ana Kuštre @ ANEL

  405


  Kod zaglađenih punđa potrebni su vam gel, češalj, gumica, ukosnice i učvršćivač za fiksiranje. Kosu zagladite u visoki, niski ili srednji rep ovisno o tome gdje želite napraviti punđu. Kosu zagladite gelom i jako začešljajte. Kosu koja izlazi iz repa blago natapirajte i vrtite oko gumice, kraj pričvrstite ukosnicama pa fiksirajte frizuru lakom. Ako želite, pomozite si spužvama oko kojih motate kosu, vaša će frizura biti pravilna i urednija.  Ležerne punđe radite tako da svoju kosu prije izrade oblikujete četkom, peglom ili figarom. Bilo bi poželjno da je kosa izrađena u kovrče. Sami odlučite hoće li vaša frizura imati razdjeljak na stranu ili sredinu. Lagano potapirajte profil glave i ukosnicama krenite kopčati kosu. Birajte ukosnice boje svoje kose, kopčajte ih nisko, na sredinu ili stranu. Kada ste oblikovali svoju ležernu punđu fiksirajte ju blagim lakom za kosu kako bi ona ostala lepršava i ležerna.


  Trenutno je hit frizura jednostavna punđa s preklopljenom gumicom. Kako vežete kosu u rep zadnje vađenje kose iz gumice napravite do pola. Dio koji je ostao van gumice oblikujte i učvrstite lakom. Isti postupak napravite i u varijanti polu-repa, a ostatak kose koji nije u repu nosite ravno ili u laganim valovima.

   

   405

  Kate Bosworth i J. Lo znaju kako izgledati chic

  405405405

  405405405405