ANEL tips & tricks / kosa naših najmlađih

  Nježna i tanka dječja kosa zahtjeva pažnju baš kao i naša. Od samoga početka rasta vodite brigu o bebinoj kosi: prvih mjesec dana dovoljno ju je prati vodom s kapi maslinovog ulja, a kasnije kupujte njegujuće i isključivo dječje preparate za kosu. Do prve godine dječja paperjasta kosa pada, prva područja bez kose pojavljuju se na zatiljku gdje beba leži. Nakon što se kosa u prvoj godini obnovi dolazi vrijeme za prvo šišanje.

  Šiša i klince: Ana Kuštre @ Šminkofriz

  mandco 754924

  Većina djece ima otpor od šišanja, budite pažljivi i prepustite svoje dijete stručnim rukama frizera. Imate li mušku djecu nikako ih ne šišajte mašinicom, prva šišanja moraju se odraditi sa škarama i sa što manje buke, zujanja i aparata koji nisu ugodni na nježnoj i mekoj koži.

  Kod tako malene djece bitno je da u njihovoj blizini bude netko od roditelja ili njima važna osoba na kojoj će dijete sjediti tokom šišanja. Prva šišanja su jako bitna, tada dijete ili zavoli salone ili mu bude ružna sjećanja iz djetinjstva. 

  mandco 754924

  Kada djeca navrše 5 godina shvate da je odlazak frizeru za njih jako važna stvar. Ne namećite djeci svoje želje, dozvolite im da se urede kako oni žele, to ih čini sretnima.
  Dječaci imaju često svoje nogometne fanove, zaluđenost vučemo još od tako zvane fudbalerke, Bechamice... No, trenutno su hit frizure Messija i Ronalda. Kosa raste, neka budu male kopije svojih idola.

  Kod djevojčica je lakše, njima kao da je urođeno uređivanje i vole odlazak u salone. Dovoljno je pokazati šarene gumice ili špangice s kojima će na kraju dobiti frizuru i šišanje ide bez muke. Dopustite svojoj princezi da dobije tretman kao i vi, pranje kose u frizerskom salonu njima znači jako puno. Već tako male imaju želje kao da su velike, kovrčave se ravnaju, dok ravne žele slatke, male lokne ili valove.

  mandco 754924


  Odlazak frizeru za djecu treba biti zabava, stoga ne šišajte ih kod kuće. Ako mislite da se vaše dijete boji odlaska kod frizera, nekoliko puta ga povedite sa sobom, djeci treba poznati teritorij da bi se opustili i prepustili uljepšavanju.

  Vi pripremite dijete kod kuće za odlazak na šišanje, a na nama frizerima je da im priuštimo zabavni tretman uljepšavanja uz igru i smijeh.

  Foto: prshots / M & Co., Penneys UK

  penneys 749367