ANEL tips & tricks / new-age minival

  Kada čujemo za minival najčešće sa vratimo u prošlo stoljeće - najveću popularnost doživio je u osamdesetima. Svi su bili frčkavi, nosili razne boje i dužine kose. Vjerojatno je većina žena u neko doba nosila neku varijantu minivala, a osim toga – nosile su ih i njihove bolje polovice! Kovrče su vladale svijetom. Flashdance i Grease utabali su puteve ovom stilu: predivne Jennifer Beals i Olivia Newton John postale su vodeći stilski uzori. U novije vrijeme tu je Carrie – legenda s malih i velikih ekrana!

  Predlaže: Ana Kuštre @ ANEL

  carrie-bradshaw-hair-season-5
  Carrie


  Nakon ludih kovrčica u kasnim devedesetima pegle za kosu, pa su najednom svi poželjeli imati glatku, ravnu kosu. Skurenom minivalu došao je kraj! Ušli smo u novu eru i kosa je doživjela preporod. Nestale su teške kemikalije koje su palile kosu a asortiman njege proširio je svoju paletu. U to vrijeme mislilo se da se minival i kovrče neće više nikada vratiti na scenu.  
  Danas mogu sa sigurnošću reći da se nosi sve. Frizure su ispeglane, ali isto tako stalno se vraćamo u osamdesete i izrađujemo kovrče. Sve je više Pin up valova koji nas vračaju u još dalju prošlost.

  Flashdance-flashdance-4581648-433-6541
  Flashdance


  Današnje generacije više ne prihvaćaju trajne kovrče i ne tretiraju kosu jakim kemikalijam. Bitno nam je da je frizura postojana do sljedećeg pranja, da je njegovana i zdrava.
  Kada se poželimo ludih osamdesetih, kovrče radimo četkama, peglom ili figarom, a nipošto kemikalijama! Imamo razne aparate koji nam olakšavaju posao, no najvažnije je kosu zaštiti od kemijskih procesa koji razaraju vlas.
  Pošto danas nosimo niz stilova, bitno nam je da se sa svakim pranje kose ona vrati u svoje prvobitno stanje. Kovrče iz osamdesetih, sutra pin-up, za par dana strogo ispeglana kosa… to je čar kose, kreiramo na njoj stil po želji, a ona nas čini ljepima i drugačijima.
  Iako se danas gotovo sve nosi mislim da nam je najveći trend njegovana i zdrava kosa. Kemijske procese zamjenili smo njegujućim tretmanima. Današnje minivale radimo s blagim emulzijama da bi kosa bila maksimalno zaštićena. Vračanjem se u prošlost uzimamo samo najbolje od nje, kovrče i raskošne valove, ali ne i zastarjele kemijske procese. Zaplovite u  prošlost, isprobavajte razne frizure i njegujte svoju kosu.

   

  Grease-Sandy
  Grease - Olivia Newton John

  carrie

   

  ana kustre anel
  Ana Kuštre