ANEL tips & tricks / tamno znači moćno

  Bez obzira na vašu trenutnu boju kose, doći do zanosne crnke nama frizerima je najmanji problem. Kod crne boje jedno je važno, boja je uvijek ista. U crnom tonu boje nema nijansi, no zato je djelimo na vrste ovisno o tonalitetu odsjaja: ugljen, modro plavi, ljubičasti, crveni…

  Zna sve o crnkama: Ana Kuštre @ Anel

  crnke


  Ako ste prije bojanja kose u crno imali neku svjetliju boju, za početak će vam biti potrebno novu boju obnavljati svaka dva tjedna. To radimo preljevima koji ne uništavaju vašu kosu, već je samo osvježe novim pigmentima. Kod tamnijih nijansi kosu treba bojati redovno svaka tri do četri tjedna, ovisno o tome kojom vam brzinom kosa raste.
  Svaku boju kose kombiniramo uz boju tena i očiju.
  Tamnije žene sa maslinastom ili bakrenom bojom tena vole biti fatalne crnke. Dobro im stoje tamni tonovi, a radi boje tena krase im lice i tamnije obrve. Ako žele neki dodatni odsjaj, savjetujem im malo crvenog sjaja u kosi. Uz takvu boju tena, kosa im sigurno ima više crvenog pigmenta. Pigment, ako je prirodan, sigurno dobro pristaje svim kombinacijama boja.

   

   emma stone
  Emma Stone


  Crvenkaste žene koje imaju sitne pjege na licu ne bi trebale bojati svoju kosu u crno. To bi bilo totalno kontra onome što imaju prirodno. Njihov ten i obrve super bi se uklopile sa svim bakrenim pigmentima, nikako sa crnom bojom.
  Moj najdraži stil sa crnim bojama je Snjeguljica. Ne pristaje svima, ali je savršen i treba ga znati nositi. Za furanje tog gracioznog stila potreban vam je besprijekoran porculanski ten. Tu nema odsjaja, stavlja se čista ugljen crna boja. To nisu fatalne crnke, tu vlada profinjenost stila. Često se nosi u bob varijanti sa šiškama ili bez njih. Make-up je decentan jer frizuru naglašava ten, bijeli poput snijega. Dodatkom crvenog ruža nećete pogriješiti.

   

   katy-perry-beauty
  Katy Perry


  Crna kosa najprirodnije izgleda na tamnim očima, dok će je svake svijetlije jako naglasiti i staviti u prvi plan. Sama po sebi, crna kosa ima neodoljiv sjaj i lako se održava. Krajnje tamna boja ne izgleda prirodno, ipak rijetko to ima prirodno crnu kosu. Ako niste spremni biti umjetna garava crnka, predlažem najtamniju smeđu boju. Jako je kosa blizu tona crne, djelovat će prirodno.
  Ukoliko se bojite kod kuće, pripazite na rubove lica i vrata, crna boja je toliko jaka da se ne može skinuti jednom kad je koža upije. Tretirajte kosu jakim preparatima za obojanu kosu. Svakodnevno nanošenje hranjivih ulja vašoj crnoj kosi dati će neodoljivi sjaj.

   

  Kendall-Jenner-Vogue-Japan-October-2016-Cover-Editorial12
  Kendall Jenner

  show white
  Snjeguljica

  Kristen-Stewart-Vogue-UK-Magazine-Photoshoot-2012-01-6
  Kristen Stewart

   

  Rooney-Mara-continued-rock-her-jet-black-hair

  Rooney Mara (gore i dolje)

  the girl with the dragon tattoo rooney mara covers vogue