ANEL tips & tricks / TAPIRANJE, must have za VOLUMEN

  Volite veliki volumen? Tapiranje kose jedina je tehnika koja stvara volumen koji traje i traje. No, pri samom tapiranju moramo biti oprezni. Kosa je tanka i osjetljiva, stoga morate paziti kako je zapravo prilikom izrade volumena ne biste – uništavali. Posao će vam olakšati češalj za tapiranje. Ovaj je stil bio super-popularan u pedesetima i šezdesetima, hit je bila takozvana beehive iliti košnica frizura, do visine i po 20 cm.

  Autorica: Ana Kuštre @ ANEL

  BB retro hair

  Kako ovaj proces utječe na kvalitetu lasi?
  Tapiranje itekako utječe na samu strukturu kose – ovim postupkom stvaramo čvoriće na lasima koji onda, pri korijenu, odižu kosu od tjemena i samim time stvaraju volumen.


  Kako napraviti podignutu, no urednu frizuru?
  Kako bi frizura izgledala uredno, nemojte tapirati površinske pramenove, već ih prvo odignite i prebacite naprijed. Nkon toga tapirajte one donje pramenove, ispod ovih prvih i na kraju sve lijepo preklopite glatkom kosom.


  Ako vam je kosa slaba i tanka, svaki pramen dodatno u korijenu fiksirajte lakom za kosu. Ne koristite jake lakove, previše će isušiti vašu kosu. Lagano učvršćivanje na već natapiranu kosu bit će dovoljno da se frizura održi postojanom satima.

  BB retro hair
  Ikona beehive frizure - Brigitte Bardot


  Neke su frizure čitave natapirane, a tu su i razne velike i raskošne punđe ili pak razbarušene kovrčave kose. Većina vas ipak voli samo naglasiti profil glave, bilo da se radi o kratkoj ili dugoj kosi.


  Obavezno vraćanje kose u normalu
  Navečer se treba dobro počešljati od korijena do vrha, nipošto ne spavajte s natapiranom kosom, jer to će stvoriti velike nove čvorove koji će i kosu uništiti. Češljajte pramen po pramen, a ako su vam čvorići jako zapetljani, kosu premažite uljem prije raščešljavanja.


  Stalno se tapirate?
  Kod čestog tapiranja potrebna je veća doza regeneratora, maski i ostalih formula koji njeguju kosu. Predlažem da koristite njegujuće preparate prilikom pranja kose, kako bi ona bila maksimalno nahranjena i zdrava.

  BB retro hair
  Tipična 60's frizura

  BB retro hair

  Cara Delevingne @  Vogue UK / foto Walter Pfeiffer

  BB retro hair