ANEL tips & tricks / tko se boji blajha još

  Mnoge se žene groze na samu pomisao blajhane kose. Strah vas je da vam kosa ne postane kao kaoguma ili suha, pa se počne lomiti. To su, naime, sve česti rezulati blajha. Upravo zato, blajh je strogo zabranjen za korištenje kod kuće. On djeluje dok se ne ispere, za razliku od boje tijekom farbanja, koja nakon 40 minuta prestane djelovati.

  Zna kako s blajhom: Ana Kuštre @ Anel

  Michalina-Glen-ELLE-Poland-July-2016-Fashion-Editorial04
  ELLE Poland / MODEL Michalina Glen / FOTO Marcin Kempski / STYLING Karolina Limbach/ KOSA I MAKE-UP Aneta Kostrzewa


  Kada radimo sa blajhom trebamo maksimalnu pažnju i veliko znanje o kolorizmu, kako bi kosa ostala ljepa i zdrava. I sama sam izbjeljena već godinama, a uostalom blajh je velika ljubav u mom poslu.
  Bitno je kontrolirati djelovanje blajha i to doslovno u minutu i regulirati postotke hidrogena tokom rada sa njim. Boja je ta koja masti kosu, a blajh ju isušuje.
  Boja može posvijetliti pigment samo par tonova. Funkcija blajha nije da se veže za vaš pigment, već ga on razara i posvjetljuje do 9 tonova. Las ostaje bez pigmenta i zato ste se često našli u situaciji da se boja stavljena na blajh ispire: blajh je uništio pigment pa se boja nema za što vezati. Niti jedna boja za kosu neće dati svijetlu kosu kao što će ju dati blajh.

  Michalina-Glen-ELLE-Poland-July-2016-Fashion-Editorial03


  Blajh je najčešće prah koji se mješa za hidrogenom. U svom salonu koristim Inebrya blajh i boje, nedavno se održavao njihov seminar gdje su prezentirali nove proizvode. Oduševio me novi kremasti blajh jer je plavi izbjeljivač u kremi obogaćen keratinom i arganovim uljem. Blajhaš se, a u isto vrijeme i njeguješ kosu – nema straha da će kosa biti uništena. Kada sam ga isprobala na klijenticama bile su oduševljene nakon tretmana jer im je kosa bila svilenkasta i sjajna.

  ana kustre anel frizerski salon zagreb crnomerec cr
  Ana Kuštre @ Anel


  Kao kod svake kemijske reakcije na kosi pa tako i nakon blajha potrebno je kosi dati dovoljno njege. U ove ljetne dane kosa nam se isušuje sa svakim odlaskom na sunce, ako još imate i tretiranu kosu, posvetite joj njegujuće tretmane da bi bila zdrava i nahranjena. Osim adekvatnih šampona i regeneratora za tretiranu kosu na nju nanesite i ulja. Kada je kosa tretirana i suha ulja stavljajte nakon pranja na mokru kosu i svakodnevno prije češljanja.
  Uz naše blage i njegujuće preparate za izbjeljivanje i dobru njegu nema straha o isušenoj i poroznoj kosi. Drage moje slobodno se prepustite čarima izbjeljivanja.

  Michalina-Glen-ELLE-Poland-July-2016-Fashion-Editorial05