ATELIER DAN 2. // od eterične svile i vunenih odijela do traper Texasa i romantičnih pedesetih

  Druge večeri Ateliera koji je održan u atriju Klovićevih dvora predstavili su se Ivica Skoko, DeLight, Jet Lag, Steven Dockman, Luka i torbe Borshetta. Prvi dan.

  SKOKO662

  IVICA SKOKO

  Naš poznati dizajner ovom je prilikom proslavio 25 godina karijere te otkrio kolekciju haljina inspiriranih blistavim floralnim elementima.

  SKOKO22

  Lepršava silueta i eteričan tekstil kod njega imaju posebno mjesto, prepoznatljivi su to elementi kojima poznati autor barata izvrsno.

  Kreativnost je očita kroz aplikacije i ručno našivene detalje, a osim struka naglašava i gornji dio siluete, otvara je na haljinama nalik na negliže. Zanimljivim intervencijama širi ramena, koja silueti daju moćan, no opet vrlo ženstveni izgled. 

  SKOKO1

  Sjajne nijanse izmjenjuju se kod njega sa čipkom, tilom i matiranim pastelima, a sve skupa prezentacija je prave modne bajke.

  JET LAG

  Jasmina Arnautović inspiraciju je za svoj brend Jet Lag našla u Texasu. Kombinira čipku i traper, kao dva tekstilna kontrasta, što se tiče estetike i mekoće.

  jet lag

  - Kolekcija je inspirirana kaubojskim filmovima, odjevnim predmetima koji su specifični estetici tog vremena. Njihovim redizajniranjem nastala je kolekcija koju čine ženski i muški odjevni komadi u kojima sigurno nećete ostati neprimijećeni. Naglasak ove kolekcije stavljen je na kombinaciju trapera i čipke kao dvije suprotnosti. Spajanjem profinjenog i svečanog s robusnim izdržljivim traperom i recikliranjem tapiserija koje sam koristila za izradu muških hlača, nastala je razigrana street style kolekcija u pregršt boja i kombinacija – komentirala je Jasmina.

  DELIGHT

  Dizajner Ivan Friščić donosi odijela uz kapute te pritom koristi svileni brokat, moher i čistu vunu. Igra se klasičnim elementima no tu i tamo uvodi pokoji trend, tek toliko da stilski ublaži taj poslovni look.

  DEL

  - Kolekcijom dominiraju odijela i kaputi koja su naš zaštitni znak, no nismo mogli izbjeći i pokoju haljinu. Odijela dolaze u klasičnim crnim i tamno sivim, ali i bojama atipičnim za zimske mjesece, poput ružičaste i zelene. Kaputi u boji fuksije i vibrantno ružičaste prate one u crnoj boji. Dok je posljednji izlaz bio u obilježen bijelim odijelom i crveno-bijelo-crnim kariranim kaputom od eko krzna – izjavio je dizajner.

  DEL323

  - Krojevi su ponešto drugačiji od dosadašnje estetike pa su se u kolekciji mogla vidjeti oversize odijela s pallazzo hlačama, novi model odijela na jednoredno kopčanje sa svilenim satenskim porubom; također smo predstavili sako naglašenih bokova u crveno crnom pepita tkanju kombiniran sa pencil suknjom – naglasio je autor poznat po odijelima.

  LUKA

  Luka Grubišić, dizajner prepoznatljive, ženstvene estetike, inspirira se erom pedesetih i šezdesetih te koristi niz načina apliciranja detalja na tekstil.

  luka4444

  Materijali su fluidni, mekani, ističu se na strukiranim, ali i haljinama koje nježno grle formu.

  luka773

  Njegove su 'boje' crna, bijela i vanilija, a ponegdje su te slatke haljine ukrašene volanima, biserima i cvjetnim elementima.

  BR

  BORSHETTA

  Brend je predstavio ručno rađene ženske torbice, a inspiracija je lokalna istarska baština. Svaka je torbica unikatna radi drvenih elemenata iz prirode, ukrasi su različiti i jedinstveni.

  steven

  STEVEN DOCKMAN

  Regionalni streetwear brend predstavio je praktične komade, trenirke, tajice i slične komade, inspirirane svijetom sporta.

   

   

  luka993

  LUKA

  LUKA

  LUKA

  SKOKO2

  IVICA SKOKO

  SKOKO3

  IVICA SKOKO

  SKOKO12

  IVICA SKOKO

  SKOKO5

  SKOKO31

  IVICA SKOKO

  SKOKO16

  SKOKO445

  IVICA SKOKO

  SKOKO62

  IVICA SKOKO

  FOTO: GORAN ČIŽMEŠIJA