AVANGARDA I INOVATIVNA ESTETIKA // Xenia Design slavi slobodu kretanja i udobnost

  Proljeće 2022. u studiju čakovečke dizajnerice Ksenije Vrbanić donosi kreacije fluidnog predznaka, koje nježno grle tijelo te pritom naglašavaju pokret.

  XD SS22 4

  - Fokus je na odjeći za ženu koja cijeni slobodu kretanja i udobnost. Vođeni idejom da je "stil ono što jesi”, stvorite beskonačne mogućnosti jedinstvenog izgleda, jer je omogućen mix-match većine komada. Pritom možete međusobno kombinirati komade iz kolekcije ili pak s komadima iz prijašnjih kolekcija, jer XD stav i stil je bezvremenski – javlja dizajnerica Ksenija Vrbanić.

  XD SS22 1

  Print je posebnost kolekcije, odnosno rezultat istraživanja tehnike fotogram. Time brend dokazuje posvećenost inovaciji i konstantnom radu na novim načinima dizajniranja.

  XD SS22 3

  - Ove sezone print otkriva memoriju na specifičnu geografsku lokaciju - onu gdje se nalazi XD dizajn centar. Fotogrami su kolažirani riječima i frazama korištenjem strategije asocijacija, humora i podataka. Vektorska grafika koristi simbol XD kao početnu točku za vizualno istraživanje, pretvarajući ga u 3D kubus.

  XD SS22 5

  Očit je hibrid stilova koji donosi raznolikost mekog kroja te karakterističan spoj streetweara i večernjih komada. Krojne intervencije manipuliraju siluetom, ona postaje super ženstvena ili pak androgina. 

  XD SS22 9

  Bez jasne konotacije na prigodu, XD komadi su avangardna ponuda za svakodnevno odijevanje. Savršeni su za one koji žele nešto posebno, iznad trendova, jednostavno svakodnevno stiliziranje u okviru udobnosti.

  XD SS22 7

  - XD dimenziji pridodan je urbani, moderan senzibilitet, temeljen na vještoj tehničkoj izradi u XD PERFORMANCE capsule kolekciji. Večernju odjeću karakteriziraju oštre siluete, dekonstrukcija u formi i materijali specifičnih funkcionalnih karakteristika i reflektirajućih površina. Oversized ili slim krojevi stvaraju neočekivanu i svježu promjenu u silueti. Crno-bijele kombinacije kao XD potpis pronaći ćete u raznim varijacijama, koje često miješaju elegantne i minimalističke s casual i sportskim elementima – javlja ovaj inovativan brend.

  XD SS22 2

  Kolekcija je dizajnirana i proizvedena u Hrvatskoj, što se nije promijenilo od osnutka samog brenda, već 35 godina.

  Misija im je, javlja Ksenija Vrbanić, kreirati odjeću za suvremenog kupca koji cijeni inovaciju dizajna, nove tehnologije te reciklirane tkanine.

  XD SS22 12

  Kolekcija je od sada dostupna u više od 300 trgovina diljem svijeta i ekskluzivno prvi artikli dostupni su na xd-store.com.

  Fotografije: Matej Jurčević
  Model: Mia Pecina Zorko (MIDIKENN)
  Make up i kosa: Petra Sever

   XD SS22 6

  XD SS22 10

  XD SS22 8

  XD SS22 14

  XD SS22 11

  XD SS22 13