BORIS PAVLIN // istraživanje MODNOG MIKROKOZMOSA u vrijeme strepnje i usamljenosti

  - Istraživanjem svile, od mekih kremastih baršuna, do prozračnog ali čvrstog organdija, svaki se od modela iz nove kolekcije sljubljuje sa ženskim tijelom na svoj jedinstven način. Ne postoji jedna Pavlinova žena, svaka je drugačija i nova, razigrana i ozbiljna, nježna i jaka. Lijepa u svojoj različitosti. Kroz Carte Blanche, novu kolekciju nastalu u vremenu globalnog lockdowna, strepnje i usamljenosti, stvoren je mikrokozmos u kojem možeš učiniti bilo što. Inspirirana buntom sedamdesetih provučenim kroz prizmu izolacije, kreirana je estetika krhka i oštra poput papira - objavio je Pavlin.

  PAVLIN21 01

  14 kreacija 'rođeno' je tijekom 14 mjeseci, a 'pričaju' o Pavlinovom boravku usred svjetske krize, pandemije i osjećaja koji se mijenja iz dana u dan. Naime, kako se fotke nižu, tako se dobiva dojam da je autor svako malo promijenio film, jedan dan haljina je kratka i slatka, drugi lepršava, poput neke vile iz drugoga svijeta. Valjda, ovisi o osjećaju realnosti, straha, mašte…

  PAVLIN21 02

  No, nisu to haljine nastale u jedan dan, iza njih su tjedni rada. Iako je forma drugačija, teksture imaju nešto zajedničko. A to su te tehnike visoke mode koje autor koristi, ponegdje djeluje poput art forme, koja grli žensko tijelo i lijepo ga ističe. Otkriva se dojam jednog respekta ne samo prema tekstilu, već i romantičnoj, fluidnoj formi.

  PAVLIN21 11

  Inspiraciju autor pronalazi i u svijetu eteričnosti, gotovo nevidljive lakoće tekstila, kojeg ukrašava ručno, minuciozno, stavlja aplikacije, cvijeće, perle, kao da je baš ta haljina najvažnija na svijetu.

  PAVLIN21 07

  Ovdje se moda susreće s umjetnošću, gdje dizajner postaje više od osobe koja radi odjeću. Ne samo da je kreira, već i stvara modne snove, koji samostalno nastavljaju živjeti bez njega, kad je gotov, on stvara dalje, otvara novu, sljedeću etapu. Jer, mašta, ljepota i kreativnost egzistiraju bez obzira na sve.

  PAVLIN21 09

  Fotografije, jednako eterične poput haljina, potpisuje dvojac Matković / Vild.
  Dizajn Borisa Pavlina možete vidjeti uživo u showroomu u Mesničkoj 28 u Zagrebu, ili online na www.borispavlin.com.

  PAVLIN21 03PAVLIN21 04PAVLIN21 05PAVLIN21 06PAVLIN21 08PAVLIN21 10PAVLIN21 12PAVLIN21 13PAVLIN21 14