BORIS PAVLIN je DREAMER, ima nove čarobne haljine // svileni buket od božura, bršljana, latica trešnje...

  Boris Pavlin predstavlja novu kampanju za proljeće/ljeto 2024.

  pavlin01

  Dizajner se inspirira smjerovima art-nouveau i belle epoque, donosi vlastitu viziju dekonstruiranih floralnih elemenata. Cvijeće je inspiracija, no on ih idejno rastavlja i osmišljava ručno na vlastiti način, mali buket odijeva siluetu. Latice i lišće u njegovoj režiji postaju poseban estetski doživljaj.

  pavlin03

  - Od brokata koji nježno iscrtavaju frezije svojom teksturom, božura izrađenih od organdija, listova bršljana izvezenih srebrnim koncem na taftu do delikatnih latica trešnje u muslinu, svaka haljina istraživanje je svile kao nevjerojatno versatilnog medija na ženskom tijelu – izjavio je.

  pavlin05

  Haljine nastaju tehnikama Visoke mode, Pavlin ih godinama koristi kako bi osmislio bajkovite kreacije za moderne princeze. Unikati donose čaroban dojam, lako se u njih zaljubiti. Sve skupa vizualno je smješteno u predivan izmišljeni eksterijer pod dojmom mjesečine.

  pavlin06

  - Eksperimentiranje s teksturama nastavlja se kroz staklo, kristale čak i fine metalne lančiće te plastične listiće koji se uvijaju i oblikuju u krhke, organske cvjetne forme – tumači autor.

  Izrada je gotovo poput skulpture, kreacija i bez tijela čini formu koja nastaje ručnim konstruiranjem.

  pavlin07

  Pristup izradi gotovo je skulpturalan, final nastaje drapiranjem na živim modelima te je osmišljen nizanjem raznih slojeva.

  Pavlin radi konceptom slow-fashiona, svaka je haljina posebna i unikatna.

  pavlin11

  Trinaest haljina za capsule kolekciju Dreamer dostupno je u showroomu Borisa Pavlina u Mesničkoj ulici u Zagrebu.

  Fotografije potpisuje Franjo Matković
  Za makeup je zaslužna Sanja Agić
  A kosu Maja Misirić za Monet
  Model Karla Šekerija

  pavlin081