Bottega Veneta accessories / proljeće 2014.

  Kolekcija nudi uvijek poželjan raspon nijansi od čokoladne do crne, vrhunsku kožu i retro eleganciju. Bottega Veneta jedan je od onih brendova čija se kolekcija nastavlja na prethodnu, ona nije previše trendovska, već - svoja. Naime, priča o njezinim proizvodima od početaka je takva...

  bottega veneta ss2014 cr

  Ova je talijanska modna kuća, iz Vicenze, osnovana 1966. godine, za što su zaslužni Vittorio i Laura Moltedo, a glavne smjernice u dizajnu ostale su iste do danas. Potpis kuće Bottega Veneta su vrhunski ručni rad i zapošljavanje majstora u izradi njihovih kreacija od kože - upravo zato tvrtka u ljeti 2006. godine otvara Scuola della Pelletteria kako bi, u nedostatku pravih ljudi za ovaj tradicionalni posao, obučavala nove generacije koje će naslijediti stare dobre tehnike.

  bottega veneta ss2014 2 cr
  Osim kože i ručnog rada, simbol kuće Bottega Veneta je i no logo filozofija. Brend, naime, nema logo, njihov je slogan još u sedamdesetima bio Kad su vaši inicijali dovoljni. Neko je vrijeme, krajem devedesetih, ime Bottega Veneta bilo pod utjecajem mainstream trendova, gubeći svoj identitet, no iz gužve ga je izvukao njemački dizajner Tomas Maier koji je kreativno vodstvo preuzeo 2001. godine, te kuću vratio njezinim prvotnim vrijednostima, što je bio i ostao njezin ključ uspjeha.

  bottega veneta ss2014 3 cr

  bottega veneta ss2014 4 cr