Byredo Flowerhead i Burning Rose @ TOP

  Egzotična parfemska kreacija Byredo Flowerhead i mirisna svijeća Burning Rose ovih su se dana smjestili u poznatu zagrebačku niche parfumeriju TOP (Tomićeva 4). Kroz miris Flowerhead kreativni direktor Byreda, Ben Gorham, istražuje svoje kulturno nasljeđe te se inspirira indijskom ceremonijom vjenčanja. Obred koji traje gotovo cijeli tjedan zapravo je unija dviju obitelji kroz prizmu dvije individue u kojoj cvijeće ima vrlo važnu ulogu.

  Flowerhead 100ml cr


  Flowerheads su dugačke niske cvjetova spojenih u obliku girlandi, koje se izmjenjuju između mlade i mladoženje tijekom ceremonije vjenčanja kao simbol uzajamnog poštovanja. Parove često laticama obasipa mladoženjin brat (za duhovnu zaštitu). Cvijeće je sveprisutno i ima ga u izobilju; iz „mandapa“ vjenčanog baldahina, koji je u cijelosti pokriven egzotičnim cvijećem, do duhovne pooja sobe i verandi, u kojima dolazi do eksplozije boja raznog cvijeća, koje ispušta  mahnito slavljenički i neodoljiv miris.

  U srcu mirisa Flowerhead leži divlji jasmin sambac, koji je originalno porijeklom iz južne Indije. On je kao cvijet zapravo puno veći i raskošniji nego njegov europski bratić. Jasmin sambac tradicionalno krasi kosu mladenke kao i girlande koje nose parovi.

  To je izrazito svjež, bijeli cvjetni miris. Svijetao i zelen, kombiniran sa senzualnim notama još rosne tuberoze i ružinih latica koje su tu za sreću; oba vrlo važna za mirisni pečat pri tako svečanim prigodama. Ove središnje klasike zadirkuju oštri, svijetli, mjehuričasti sicilijanski limun, slatke biljne začinske sjemenke anđelike i voćni ugriz brusnica.

  NOTE
  VRH: sjemenke anđelike , sicilijanski limun, brusnica
  SREDINA: divlji jasmin sambac, bezazlena tuberoza, ružine latice
  BAZA: svježa ambra, antilop koža

   

  -11 byredo-parfumes candles storm 2


  Burning rose collector's edition
  Dubok i snažan miris ružinog absoluta, kombiniran s dimno drvenom notom, pobuđuje jedinstvene i neobične emocije. Burning rose svijeća je dostupna u rukom bojanoj staklenoj čašici te je uz XO  papirno/ kartonsko pakiranje prava edicija za kolekcionare.
  VRH: ružine latice
  SRCE: absolut ruže, ljubičica, koža
  BAZA: breza, ebanovina

  240g voska, svijeća gori oko 60 sati