CELESTE BORISA PAVLINA - ATELIER // haljine od svile, veza i tisuća staklenih perli

  Boris Pavlin koristi pri radu koristi tehnike Visoke mode. Nova kolekcija Celeste impresivna je paleta divnih kreacija, koje su uživo mogli vidjeti gosti Ateliera, koje je održano u atriju Klovićevih dvora.

  pavlin4

  - U transparentnim tonovima bijelog i svijetlo plavog svilenog organdija, prozračna slojevitost dobiva strukturu kroz srebrni vez, a mekoća svilenog satena slijeva se po tijelu poput druge, nježnije kože. Konstrukcijski besprijekorne, haljine postaju esencijalan dio žene koja ih nosi, transformirajući je u gotovo nedodirljiv simbol eterične ljepote – objavio je autor povodom predstavljanja.

  pavlin33

  Pavlin koristi eteričnu svilu i na nju niže stotine i tisuće sitnih perli, koje prate tijelo te naglašavaju siluetu.

  pavlin98

  Svaka je haljina za njega jedinstvena i neponovljiva, jer autor ima više umjetnički pristup koji mu omogućuje stvaranje posebnih modnih čarolija. I svjetlost je kod njega bitna, sve skupa djeluje vrlo eterično, gotovo anđeoski.

  pavlin44242

  Tekstura podsjeća i na zvjezdano nebo, a ponegdje i na oblačak, toliko krhko sve skupa djeluje. No, vrlo čarobno, jer ovaj način rada zahtijeva niz sati ručnog rada koji se radi na gotovoj 'podlozi', odnosno kroju.

  pavlin21212

  Ovo je bila odlična prilika da ljudi izbliza pogledaju rad Borisa Pavlina, koji se može vidjeti i kod njega u ateljeu u Mesničkoj. Haljine poput ovih zaslužuju tretiranje kao da su eksponati jer na njima se ima što za vidjeti - višesatni rad, ručno rađeni detalji, suptilna ženstvenost i kreativnost dostojna umjetničkog djela.

  08

  Kampanju potpisuje 925 studio, model je Sara Očko za IM studio, make-up potpisuje Sanja Agić.

  01

  03

  11

  05

   02

  04

  06

  09

  07

  10

  13

  12

  14