Cro-a-Porter / dan 3. / ispod duge

  Između crne i bijele postoji bezbroj nijansi koje predstavljaju naše emocije, naše doživljaje, uspomene, koje nas čine lijepima, pozitivnima, hladnima ili toplima. Mnoge od njih prošetale su sinoć pistom Laube, zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost, u sklopu proljetnog Cro-a-Portera.

  op-jetlag
  Jasmina Arnautović i Maja Virgej / Jet-Lag

  Jet-Lag, brend koji čine dizajnerice Jasmina Arnautović i Maja Virgej, u svom sustavu pigmenata nudi plave, crvene, ljubičaste i ružičaste. Njihov je modni izričaj i dalje urbana moda, komadi koji se lako kombiniraju, nosivi su i slatki. Tu su kratke jakne, minice i hlače sa cik-cak motivom koji se pojavljuje kao uzorak, ali i kao nagužvanost tkanine. Retro utjecaj je iz osamdesetih, nadograđen nabiranjem materijala, već specifičnim za Jet-Lag.

  I Boris Pavlin voli boje - no njegove su diskretne, pastelne, ukrašene sjajnim detaljima, kako bi naglasile ultimativnu ženstvenost koju ovaj zagrebački dizajner obožava već godinama. Želite li se osjećati kao retro cura u božanstvenim toaletama, Pavlin je autor kojemu se naprosto morate obratiti. No, njegova je  revija, posljednja te večeri, bila posebna po još nečemu – nakon posljednjeg izlaza manekenki, publika je najednom počela pjevati. Dogodio se flash mob, u publici se sakrio zbor od pedesetak djevojaka i momaka (zbor Filozofskog fakulteta) koji su u isti tren zapjevali, i time uljepšali ne samo atmosferu defilea, već i cijelu večer. Bravo Pavlin!

  Arileo, ime pod kojim stvara splitski modni dvojac Marija i Jurica Pirić, u svojoj su proljetnoj kolekciji naglasili snažnu tirkizno-plavu nijansu, dok je Sonja Lamut prigrlila neon zeleno-žutu i ljubičastu. Boja izvire i iz podstave koja se otkriva u pokretu, te na simpatičan način razbija siluetu minimalističkog retro predznaka. Matija Vuica, obožavateljica transparentnih večernjih kreacija, aplicirala je na bež modele kristale u boji neba, čime je naglasila za nju nezaobilazan glamur.

  Foto: Goran Matijašec

  boris pavlin 4
  Boris Pavlin

  arileo
  Marija i Jurica Pirić / Arileo

  sonja lamut 7
  Sonja Lamut
  sonja lamut 4