Cro-A-Porter: Etna Maar, Tomislav Bahorić, Jelena Aleksić i Ivona Martinko

  Revije u zagrebačkoj galeriji Lauba završile su paletom crnih kreacija u dvije ženske i dvije muške kolekcije. Neobičan omjer – ovdje dizajneri uglavnom stvaraju za nježniji spol. No, i na muškim se modelima može dešavati lijepa stilska igra kao što su već više puta dokazali Jelena Aleksić i Tomislav Bahorić, sin poznate dizajnerice Loredane Bahorić a.k.a. Charlie.

  open
  Etna Maar

  Etna Maar stvara pleteninu, obožava te velike udobne krojeve u kojima se možemo sakriti… No, posljednjih sezona Andrijana Subotić-Pjajčik okrenula se minimalizmu, pročistila je linije, uvela neopren, tu sportsku tkaninu koja nas asocira na surfanje pa je predlaže u obliku jakni i kaputa. Tu su još i sitni plise, aluzija na japanski dizajn, kao i njezina mekana pletenina. Sve to čini Andrijaninu novu modnu priču – vrlo skladnu, jednostavnu i nosivu.

   

  Spirit by Tomislav Bahorić ima svoju vječnu muzu: crnu u svim elementima. S lakoćom stvara muške kolekcije, no neodoljivo i nosivo avangardne! To je pravi pret-a-porter koji dečkima ne nalaže pretjerano šminkanje, već ih zove na malo drugačiji i inovativan stilski nastup, bez puno muke i odmicanja od udobnosti…

   

  Jelena Aleksić također je predstavila mušku kolekciju. Njezini momci nove bordo, tamno plavu, crnu i sivu, opisane strogim linijama. Uniforma je inspiracija, a modeli kopčanja u ulozi su ukrasnih elemenata. Predlaže šalove, sakoe, široke hlače i prsluke. Sve to zajedno čini stil novog dečka koji ne želi izgledati očekivano, nego je spreman isprobati malo drugačije modne opcije.

   

  Ivona Martinko imala je nekoliko aduta: haljine opuštenih linija od lana u prirodnim nijansama i sakoe koji se pretvaraju da su košulje… Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi te ležerne kreacije izgledale u stilskoj igri s ravnim cipelama i nekim avangardnim make-upom. Naime, činilo se kao da Clox štikle, usne boje fuksije i fine pundže nisu dovoljno naglasile taj casual & avangardni moment koji Ivona neprestano ističe u svojim kolekcijama.