Cro A Porter / volani, volumen & šalice

  Eksplozija boja i printa koji nalazi inspiraciju u nagom ženskom tijelu, prezentirani kao uski trikoi i veličanstvene haljine Juraja Zigmana zatvorili su ovosezonski Cro A Porter koji se tijekom četiri dana održavao u zagrebačkom Jadran studiju.

   

  ZIGMAN 2
  Zigman 

   

  Očekivani Zigman nanovo je dokazao svoj talent, a dodatno je njegovu kolekciju začinila scenografija - mega til do stropa na kojem je bila projekcija kreacija i uzoraka, dok su cure, u ulozi samouvjerenih zavodnica, ponosno pokazivale majstorski potpis poznatog autora iz Rijeke. Nakon što je til nestao, odnosno razvukla ga je jedna od manekenki, na pisti su se nizale djevojke utegnute u vrhunske likovne kombinacije traka, volana i motiva - zigmanovski svijet boja dobio je još jednu dimenziju čime je autor potvrdio svoj status jednog od najinovativnijih modnih imena na ovom području.

   

  ZIGMAN 3
  Zigman 

   

  Osim Zigmana, upečatljive su detalje imali i Twinsi, a.k.a. dvojac Begović & Štimac. Inspirirali su se bogatom trpezom koja se u Slavoniji priprema u doba krizme, pa su majice obogaćene tradicionalnim motivima, simpatične haljine podsjećaju na stolnjake, a nakit su doslovno žlice u kombinaciji s biserima. Sve to začinjeno je klasičnim krojevima haljina koje podrazumijevaju uski struk i suknje A kroja. Šaljiva kolekcija nadopunjena je i šalicama i tanjurima - smještenima na dekolteu, čime su se Twinsi još jednom smjestili među ljubitelje hiperrealističkog dizajna.

   

  TWINS 3
  Twins - Begović & Štimac

   

  Sonja Lamut kaže da voli isticati prostor između tijela i kreacije, što znači da cijeni volumen i naglašava dubinu teksture - to čini udobnim krojevima, volanima i dvoslojnim haljinama. Među detaljima možemo vidjeti i poneku perforaciju okruženu perlama koje podsjećaju na kamen. Autorica je tijekom izrade kolekcije razmišljala o klasičnim ženskim potrebama za lijepom kreacijom, u vrijeme važnijih momenata - prvi spoj, vjenčanje i slično. Stoga, ženstvenost je važna, kao i pastelne nijanse plus til sa šljokicama…

   

  LOKOMOTIVA 2
  Lokomotiva - Luka Grubišić i Lana Puljić

   

  Brend Lokomotiva kroz kolekciju je predstavio brojne retro stilove, no značajniji dio kolekcije bile su suknje A kroja s mega volanima i slaganjem slojeva, te kožne strukirane jakne, kao i rokerski kožnjaci koji kao da su stigli iz budućnosti: u jasnim srebrnim i zlatnim tonovima.

   

  HIPPY GARDEN 3
  Hippy Garden

   

  Kod Hippy Garden i Linee Exclusive naći ćete duge haljine - od onih s naglašenom teksturom s resicama, do jednostavnih koje uključuju korzet kroj na gornjem dijelu, te visoki prorez na suknji… Tu su i duboki dekoltei, mnoštvo crne, crvene, zlatne i općenito program za svečanije momente.

   

  LINEA EXCLUSIVE 1

  Linea Exclusive