DALIBOR JAKUS // autor nedavno predstavljene zbirke priča KRALJEV GAMBIT ima SUPER STIL

  Dalibora znam sto godina i uvijek mi je bilo zanimljivo škicnuti kaj nosi. Ovaj zanimljiv, uvijek sređen i retro elegantan (ali ne isforsirano) PR-ovac nedavno je predstavio zbirku priča Kraljev gambit, pa kad sam ga vidjela, rekoh idem ga žicat da mi pošalje neke fotke.

  jakus332

  Kod njega je bitan dizajn, no mora biti funkcionalno, vidi se na njemu da mu je stalo do toga kako izgleda – lekcija koju bi mnogi mogli naučiti.

  jakus

  Evo što mi je napisao.

  Iako sam u mlađim danima dosta eksperimentirao s odjećom, sad sam sklon elegantnim i jednostavnim komadima odjeće. Estetika i dizajn su mi presudni, ali ne zanemarujem praktičnu stranu odijevanja budući da sam stalno u pokretu. Volim eleganciju i jednostavne boje ili tonove, no uvijek me instinktivno privuku komadi odjeće petrolej plave, ledeno sive ili smaragdno zelene boje, do neizbježnih klasičnih komada u crnoj ili bijeloj boji. Često znam odjenuti i vintage komade ili odjeću oksvordskog stila, ali prilagođenu novijem dobu.

  jakus42425

  Detaljima pridajem najviše pozornosti i oni su primaran razlog zbog kojeg se odlučim kupiti određeni komad odjeće - nisu uočljivu na prvu, ali toj jednostavnosti daju svojevrsni twist: jedan gumb u drugoj boji, nepravilno krojena odjeća, model, epolete, kopčanja na rukavima, lažni zip-patenti itd. Odabirem prirodne, lagane materijale i odjeću koja više inspirira strukturom materijala nego bojom.

  jakus322

  Većinu odjeće kupujem u Amsterdamu ili negdje u Francuskoj (nisam fan online kupnje), a rado posegnem i za domaćim dizajnerima od Ivice Klarića, Anthnony Avangrada, Roberta Severa, Ivana Tandarića i Krune Jendrijeva.

  jakus747

  Omiljeni modni komadi (na to sam slab) su košulje s ruskom kragnom. Mislim da ih u svom ormaru imam preko dvadesetak. Uz to, u zimsko doba obožavam kapute, šalove, i kožne rukavice. Druga strast su mi torbe i ruksaci. Kako je PR-ovski posao pomalo nomadski, volim ruksake koji su dovoljno veliki da stane laptop i mobitel, ali da s njim dam neki fashion statement.

   Foto: arhiva Dalibor Jakus

  jakus93jakus333jakus353jakus535jakus8383jakus9544jakus43444