Davines makeover / S duge kose na bob

  - Moram priznati da nikad do sada nisam imala priliku ošišati ovako dugu, prirodnu kosu - otkrila nam je poznata stilistica kose Petra Granić iz poznatog zagrebačkog studija za njegu kose Etra, koja je prije nekoliko dana beauty blogerici Maji Topić priuštila pravi makeover.

   

  davines maja poslijeMaja Topić sa skraćenom kosom i Petra Granić


  Maja je poželjela nakon dugo godina skratiti svoju dugu, crnu kosu, koju nije bojala jer joj se uvijek sviđala ta duboka, tamna nijansa, no u posljednje je vrijeme shvatila da često razmišlja upravo o nekoj konkretnoj promjeni. - Ovako duga kosa je teška sama po sebi, a i dosta ju je komplicirano održavati, pa sam shvatila da je vrijeme da je se riješim... - priča Maja - malo su mi došle i suze kad je Petra uzela škare i kad sam čula rez, no još sam se više iznenadila i oduševila novonastalom lakoćom... - .

   

  davines maja prije

  Blogerica Maja Topić prije makeovera


  Petra je Maji skratila kosu u varijantu boba, iza je malo kraće, do vrata, dok se naprijed spušta par duljih pramenova. Iako je Maja čak razmišljala o još kraćoj, Petra joj je rekla da to ne bi bilo dobro jer kosa koja je navikla na svoju težinu ne može odjednom podnijeti toliko veliku promjenu. Naime, da je Petra skratila kosu na primjer na desetak centimetara, sva bi joj stršala barem sljedeća dva tjedna jer bi to bio popriličan šok za kosu. Tako da je bob do vrata najbolja i najpraktičnija opcija. S kojom su obje bile i više no zadovoljne!

   

  davines maja flamboyage2Flamboyage pramenovi u prozirnim folijama


  - Forma je vrlo jednostavna za održavanje, a Maja kao majka dvoje djece nema mnogo vremena, pa će joj ova kosa uvelike sada pojednostaviti svakodnevne obaveze - istaknula je Petra. - Stavila sam joj Flamboyage pramenove, to je tehnika koju obožavam jer stvarno može lagano nijansirati kosu, te ne boja pramen po pramen, ne vide se crte, već tek tonovi. Izabrala sam tri nijanse, od pepeljaste, preko lagano ružičaste, do smeđe, tako da je Majina kosa sada nekoliko tonova svjetlija, no to samo mjestimično. Njezina prirodna boja se vidi, ali cjelokupan dojam sada je mnogo mekši, kosa je lagano prošarana. Tehnika Flamboyage zapravo omogućava da frizer ostvari niz ideja, s njom se lako igrati i ako ste kreativni i znate koristiti tonove i nijanse, rezultati stvarno mogu biti raznoliki. Koristila sam boje za kosu Davines New Colour, sve je naravno bez amonijaka. Primijetila sam da je klijentima uz te boje kosa njegovana i hidratantna i kad mi se vrate nakon nekog vremena. Naime, New Colour boje imaju brojne druge sastojke koji hrane las, tako da je ona danima lijepa i podatna, a ne samo par dana nakon izlaska iz salona - .

   

  oi linija davines

   


  Maja ima vrlo kvalitetnu, gustu i njegovanu kosu, pa je Petra tijekom pripreme koristila liniju Davines Oi. - Nije joj trebala na primjer linija Replumping jer je njezina las puna i debela, identična je od korijena do vrha, što je danas zapravo rijetkost. Također, kosa je tamna, da je ona recimo plavuša, to bi bilo teže za održavati jer plava je kosa često tanja, nježnija i dosta osjetljiva. No, kvaliteta kose ovisi i o brojnim drugim faktorima kao što su genetika, prehrana i naravno njega - . Ove sezone moderne s bob frizure, njezine brojne varijante, koje su zapravo vrlo jednostavne za održavanje, pa, imate li neke dileme, možda je upravo ova frizura pravo rješenje...

  Foto: Maja Gros

   

   

  davines maja gotovo je

   

  davines maja gotovo je2

   

  davines maja gotovo je5