DINO LENGER // izložba u New Yorku, diploma modnog dizajna, uspješni poslovi i otvorenje foto-ateljea

  Dino je već bio fokus mojih tema - kako je studirati modni dizajn u NY - a sada se u njegovu kreativnom životu dešavaju neke nove cool stvari.

  Evo što mi javlja:
  - Izložba 'Where Art Meets Fashion' otvorena je 16. rujna 2022. u umjetničkoj galeriji “The EVAC” u naselju East Village u sklopu njujorškog tjedna mode. Kustosica Annie Chen za ovu izložbu odabrala je radove slikara, kipara, modnih dizajnera, a po preporuci profesora povijesti umjetnosti odabrane su i moje dvije fotografije akta - javlja mi Dino Lenger koji je prošle godine diplomirao na fakultetu Fashion Institute of Technology, smjer modni dizajn.

  Dino Exhibition Guests

  Dino Lenger (lijevo) na otvorenju

  Potom je registrirao tvrtku, art studio “Lenger Atelier” koji trenutno pruža usluge foto-produkcije za korporativne, neprofitne i agencijske klijente.

  dino kellie spectruita

  Chief Marketing Officer za Televizijsku Postaju WNET i kolekcionarka umjetnina, Kellie Castruita Specter

  No, fotografije na izložbi dio su veće kolekcije 'Recto Verso' koje će uskoro predstaviti u cijelosti, a kadrovi prikazuju studiju drapirane tkanine i muškog tijela, u odnosu na upotrebu negativnog prostora u procesu balansiranja kadra, javlja dizajner i fotograf.

  dino

  - Također, trenutno radi na produkciji fotografija koja istražuje temu iz društvene današnjice. Nastavljam odličnu suradnju s modnom dizajnericom Larglindom Ilazi s kojom smo prošle godine snimali kampanju za haljinu za Vogue, dok smo u travnju snimili kampanju za haljinu koja je pobijedila na Macy’s natjecaju u sklopu “Macy’s Flower Show 2022”. Radovi su bili izloženi u trgovačkom centru tijekom proljetnog spektakla – javlja mi Dino.

  dino vogue

  Nedavno se vratio iz savezne države Utah gdje je proveo dva tjedna radeći na projektu za hotel Red Cliffs Lodge.

  - Ovaj hotel je poseban po lokaciji ispod nacionalnog parka 'Arches', a imanje se pojavljuje u brojnim western klasicima. Glumac John Wayne odabrao je ovaj hotelski ranč kao lokaciju za snimanje većine svojih filmova, a tijekom filmske produkcije uvijek je bio smješten u jednoj od tamošnjih soba. Hotelske kabine smještene su duž rijeke Colorado, a nasuprot rijeke se nalazi i ranč s više od 50 konja koje gosti hotela mogu jahati na organiziranom obilasku doline - priča uspješni kreativac.

  dino in mosb utah
  Dino Lenger

  Na tom je projektu upoznao i glumca Jamesa Landryja Héberta, poznatijeg po ulozi Wadea u seriji “1883” i ulozi Axela u četvrtoj sezoni serije “Stranger Things'.

  dino james cari

  - U kratkom vremenu smo dogovorili snimanje na kojem je sudjelovala i Jamesova djevojka Cari, a James će fotografije koristiti za press deck za svoju ulogu u Western filmu Kevina Costnera 'Horizon' koji se trenutno snima na više lokacija u Utahu - .

  Sudjelovao je i na projektu snimanja novog Forda te vožnju nacionalnim parkom.

  dino ford bronco

  - Uzbudljiva prilika je bila fotografirati američki off-road automobil Ford Bronco. Tvrtka Ford za svoje kupce organizira off-road vožnje kroz nacionalni park, a jedno od njihova četiri off-road središta u cijelom SAD-u nalazi se upravo na tom ranču - .

  ana seric
  Ana Šerić

  - Trenutno pripremam i suradnju s dragom prijateljicom, poduzetnicom i umjetnicom Anom Šerić za njen proizvod 'Bite Art'. New York Fashion Week je posljednji niz suradnji s nekoliko modnih dizajnera, a sljedeća velika suradnja će biti s jednom od najvećih neprofitnih organizacija u New Yorku, ali i ostatku svijeta, YMCA, te smo upravo završili pretprodukciju.

  Početkom sljedećeg mjeseca objavit će novu web stranicu na kojoj će objaviti sve detalje i planove o budućnim projektima.

  - Stranica će imati i obrazac za prijavu sudjelovanje na budućim projektima, a s obzirom da ćemo neke od njih provoditi i u Hrvatskoj, ova prilika je otvorena i mladim talentima iz Hrvatske – s ponosom je najavio Dino.

  jelena blazanovic

  Jelena Blažanović

  dino teodora

  Teodora

  dino olena

  Olena & Dino

  dino ny izlozba