EXHIBITION @ GALERIJA KRANJČAR // 'OTAPANJE' potpisuje KLASJA HABJAN

  Izložba Otapanje Klasje Habjan otvorena je sinoć u Galeriji Kranjčar. Radi se o ciklusu kolaža nastalih u akvarelnim bojama i 20-ak bilježnica u tušu. Tijekom trajanja izložbe autorica izvodi radove u tušu otiskivanjem valjka i povlačenjem rollera na papiru.

  otvorenje izlozbe19

  "Naslov izložbe Otapanje, prema jednome od radova, zaokružuje u cjelinu seriju kolaža nastalu kao posveta prepuštanju intuitivnom kreativnom procesu. Ta vrsta zaigrane (auto)refleksije, kroz medije kolaža, tuša i poezije, otvara prolaz u unutarnji svijet određen prolaskom vremena, izmjenama godišnjih doba, kao i prepuštanju slučaju, ludosti, slavlju i radosti.” istaknula je Klasja Habjan.

  Klasja Habjan Nevenka Sarcevic

  Klasja Habjan, Nevenka Šarčević

   "Prepuštanje vođenju linije i trenutku u kojem se jedino čuje zvuk povlačenja olovke ili tuša na papiru, prostor je susreta s elementarnim, ali i igre. To je Klasji Habjan omiljen dio procesa nastanka rada jer joj „linija u šetnji“, kako ju je opisivao Paul Klee, omogućava spontanost, susrete sa slučajnim, nepoznatim i njegu prvih ideja.

  otvorenje izlozbe20

  Skicama u radnim bilježnicama i poetskim mislima uz kolaže zaokružuje se cjelina samorefleksivnog promatranja u mijenama koja poput nastanka kolaža ističe autoričin motivski repertoar u više slojeva radnog postupka, odnosno prožimanje više načina njezina izražavanja, kao i sklonost eksperimentu.

  otvorenje izlozbe21

  Lakoća iskazivanja i jezgrovitost proizlaze iz osobnih opservacija, u bezbrižnosti i zaigranosti, ali i zapitanosti za bitno te u potrazi za kreativnim poticajima ne samo na izvorima u bliskom okruženju, nego i šire.” Nevenka Šarčević, kustosica izložbe (iz predgovora Lakoća nesputanog).

  Izložba je otvorena do 21.rujna i ulaz je slobodan.

  Klasja HabjanKlasja Habjan s bakom Milkom Ganzom imamom Ana Marijom Habjanotvorenjeizlozbe5

  otvorenje izlozbe3

  otvorenjeizlozbe6

  otvorenje izlozbe10

  otvorenje izlozbe4

  otvorenje izlozbe11otvorenje izlozbe13otvorenje izlozbe16otvorenje izlozbe18