FASH. Incubator / od organskog do plastičnog

  Raspon stilova osluhnule su autorice još jednog Fashion Incubatora, održanog protekli vikend u Osijeku: od plastičnih kaputa, preko biljčice koja raste iz rukava i dimnih motiva pa sve do sandala s resicama. Osim novijih modnih imena, na pisti su se predstavili Sonja Lamut i Robert Sever. Sever je pokazao svoju slavljeničku 15 godina karijere kolekciju, kroz presjek radova, dok je Lamut obilježila pet godina karijere, koja je počela upravo na osječkoj pisti.

   

  PFI BOSNJAK WEB 9

  Nives Bošnjak – organski minimalizam i eksperimentiranje s vizijom odjeće kao plodne podloge za stil i cvijet! Njezina skladna, bijela silueta donosi eleganciju futurističke dive. Detalj s vazicom može se premještati - odjeća ima eksperimentalni i ekološki karakter. 

   

  PFI NAKIR WEB 12 cr

  Marija Nakir – army okruženje omekšano je bijelim majcama s volanima i navy efektima. Plus, tu je i volumen kao jedan od stilskih principa koji se smješta na strateška mjesta i naglašava siluetu.

   

  PFI JANJIC WEB 11

  Ivana Janjić – ovogodišnja pobjednica ističe muškarca kao centra svoje kolekcije, predlaže androgine forme sa suknjama i natikače s resicama. Odjeća podsjeća na uniforme, vidljivi su army, kao i detalji na preklop koje obožavamo u SF filmovima. Muškarac djeluje moćno i jednostavno.


  PFI KLEPIC WEB 16 
  Mirjana Klepić

  PFI KLEPIC WEB 8

  Mirjana
  Klepić – prošlogodišnja pobjednica donosi nježnost ispričanu kroz eterične, fluidne teksture i tamne, dimne motive koji naglašavaju dinamiku pokreta i tijela. Haljine su u principu primjenjive kroz svakodnevicu, a mogu se osmisliti i kao dio nekog slojevitog stylinga.

   

  PFI LACKO WEB 9

  Mona Lacko – plastic fantastic lutka i lagano podsjećanje na Peti element i Laru Croft smjernice su nove kolekcije. Autorica ima viziju army cure koja mijenja lica, od seksi zavodnice do ratnice budućnosti.

   

  PFI MARKUSIC WEB 9

  Anđela Markušić – igra tona boje kože i crne pokazuje dinamiku suprotnosti na vitkoj silueti. Op-art okrznut je kroz likove i detalje strelica, razbijanje velike plohe donosi stilsko osvježenje i razigranost.

   

  PFI SEVER WEB 39

  Sever – raspon stilova i utjecaja očit je kroz niz kreacija koje su obilježile njegovih 15 godina rada, no jedno im je zajedničko. A to su posvećenost detaljima i nadogradnji teksture, dinamika siluete kroz kosi kroj, forma koja blago naglašava tijelo i čini ga zavodljivim. Ženstvenost je prisutna kroz retro detalje i sjaj na sto načina.

   

  PFI LAMUT WEB 4

  Lamut – autorica opisuje bež svijet kroz kontrast laganih i punih formi, kroz volane sa šljokicama i snažne kapute s krznenim ukrasima. Njezina idealna žela voli klasiku optočenu kristalima.

   

   

  NIVES BOŠNJAK:

  PFI BOSNJAK WEB 1PFI BOSNJAK WEB 4PFI BOSNJAK WEB 12

   

   

  IVANA JANJIĆ

  PFI JANJIC WEB 1PFI JANJIC WEB 2PFI JANJIC WEB 4PFI JANJIC WEB 5

   

  MIRJANA KLEPIĆ:

  PFI KLEPIC WEB 1PFI KLEPIC WEB 11

   

  MONA LACKO:

  PFI LACKO WEB 1PFI LACKO WEB 3PFI LACKO WEB 7PFI LACKO WEB 8

   

  ANĐELA MARKUŠIĆ:

  PFI MARKUSIC WEB 6PFI MARKUSIC WEB 8

   

  MARIJA NAKIR:

  PFI NAKIR WEB 5PFI NAKIR WEB 7

   

   

  LAMUT:

  PFI LAMUT WEB 1PFI LAMUT WEB 2PFI LAMUT WEB 7PFI LAMUT WEB 12PFI LAMUT WEB 13PFI LAMUT WEB 14PFI LAMUT WEB 16PFI LAMUT WEB 19

   

  SEVER:

  PFI SEVER WEB 5PFI SEVER WEB 15PFI SEVER WEB 21PFI SEVER WEB 25PFI SEVER WEB 27PFI SEVER WEB 30PFI SEVER WEB 33PFI SEVER WEB 39