Fašnički vikend u Samoboru // najzabavniji bijeg od svakodnevice

  Fašnički spektakl na ulicama Slobodne Fašničke Republike, inače znane kao grad Samobor, od ovoga petka kreće prema svom vrhuncu, a vladavina urnebesnih maski predvođenih Srakom, Princom Fašnikom, Sudecom i Štefom Fiškalom i pod motom „Hokus Pokus EUrekus” u punom je jeku.

  14

  Sve one koji na kratko, ili na malo duže, žele uskočiti u tuđe cipele, zaboraviti svakodnevicu i prepustiti se fašničkoj zabavi već od petka čeka bogati program, koji svojim koncertom otvara grupa Opća opasnost.

  I subota na Trgu fašničkih velikana kreće raspjevano, uz dječji zbor Smješak, a slijedi ih maskirana povorka dječjih vrtića. Nešto bržim korakom za mališanima će ići Babaroge brzonoge, točnije utrka maskiranih roditelja.

  Na Trgu fašničkih velikana, u moru razigranih maski, nakon nastupa maskiranih gostiju iz Hrvatske i Slovenije, kao vrhunac večeri održat će se koncert Miroslava Škore.

  13

  Ništa manje zanimljivih događanja neće biti ni na Trgu Srakinih mališana gdje će se u subotu od 10 do 15 sati odvijati Graffiti radionica, Breaking radionice s Megablastom te popularna edukativna radionica izrade životinjskih maski Zoološkog vrta Grada Zagreba.

  Sličan program na Trgu Srakinih mališana slijedi i u nedjelju, uz tradicionalnu atrakciju koja se ne propušta – Srakotrk, orijentacijsku dječju utrku. Pobjednik Srakotrka bit će proglašen na Trgu fašničkih velikana, nakon bogatog dječjeg programa tijekom kojeg nastupaju dječji gosti poput Stupničkih mažoretkinja i brojnih gostujućih dječjih vrtića. Iznova će na istom mjestu biti prilika da se pokaže kreativnost bez granica kad su maske u pitanju i osvoji titula najbolje obiteljske maske. Slijedi povorka mjesnih odbora, te izbor pojedinačnih i grupnih maski, a večer završava uz najveće hitove Zvonka Bogdana.

  Još nas malo dana dijeli od velike završnice u utorak, a Samoborski fašnik zabava je koja se ne propušta, niti zaboravlja i jednom u godini nudi bijeg pod tuđu masku i opće šarenilo.

  22

  Fotografi: Edin Tuzlak i Šime Modrić

  PR TEMA