FWZ / Tehno, Dalí & karirani pasteli

  Kad DJ postane modni dizajner logično je da će odjeća biti hommage glazbenoj kulturi i klupskoj sceni, a rezultat iznimno energičan: Britanac Larry Tee a.k.a. Tzuji, osnivač nekoliko londonskih klubova i čovjek koji je pomogao lansiranju karijere RuPaula, Scissor Sisters kao i brojnih drugih glazbenika, obožava tehno i acid boje. Njegova je sinoćnja revija na zagrebačkom Fashion Weeku u Hypo Centru bila poput električnog tuluma, optočenog sjajnim teksturama i eksplozivnim bojama, u surferskom-trenirka stilu. Kolekcija je za oba spola, iako, ističe sam dizajner, neke stvari su unisex, poput srebrne mega tunike ili voluminoznih vesta sa sočnim printom…

   

  TZUJI 22TZUJI

   
  Osim njega večer je definitivno obilježila mlada dizajnerica tek na početku karijere, pobjednica Next Generation natječaja: Sara Lončarić predstavila je sebe i brend Black Pearl. Ne samo da stvara elegantnu ravnu siluetu, već su tu i ultra popularni puderasti karirani  motivi, a na svakom od njezinim komada naći ćete i malu metalnu pločicu s imenom brenda - očito je da Sara misli na luksuz.

   

  black pearl - sara loncaric 7Sara Lončarić @ Black Pearl


  Vidjeli smo sinoć još jednu gošću iz Londona: Liz Black kolekciju je posvetila Salvador Dalíju. Prepoznatljive je ekstremne brkove smjestila na prsa, a jednu od kreacija osmislila je u kompleksnom obliku jastoga - dizajn je prepoznatljiv na mjestima pregiba, kao i na cijeloj duljini siluete. Velika pusa smjestila se na suknju, dok bijeli mravci šeću malom crnom haljinom…

   

  Liz Black 2
  Liz Black

  Simone Manojlović kombinirala je grunge s velikim sakoima iz osamdesetih, buntovnim crnim čizmama i punk čarapama. Formula je uspješna - na moderan način Simone tumači stilove koji su nekad obilježili modne i sociološke revolucije u društvu, no donosi jednu vrlo nosivu računicu i taman dozira svaki od navedenih trendova.

   

  simone manojlovic 13Simone Manojlović

   
  Ana Kujundžić koristila je kao i svaki put dekonstrukciju i spajanje trakastih materijala raznih motiva, dok je Iggy Popović skoknuo na proslavu Nove godine 1976. Zamislio sam cure koje tulumare od večeri do jutra, izjavio je Iggy. Na primjer u  legendarnom klubu Studio 54. Iako je kolekcija inspirirana sedamdesetima, kreacije s turbanima imale su i štih četrdesetih, no materijali su svojim sjajem i blještavilom ipak podsjetile na to da je Iggy na umu imao plesni podij osvijetljen disko kuglom.

   

  iggy popovic 4Iggy Popović

   

  ana kujundzic 2

  Ana Kujundžić