HOT spot / GARDEROBA za skandi-stil

  Skandinavski stil podrazumijeva čiste linije i precizan, no vrlo praktičan dizajn, nenametljiv s jedne strane, udoban s druge... Volimo skandi-stil jer je vrh: sada je u Zagrebu otvorena Garderoba, interijer jednako lijep i poseban kao i kreacije koje nudi. Zavirite u ovaj poseban prostor u Martićevoj 17. Prostorom dominiraju mega zavjese, uvlače vas u intiman prostor za isprobavanje odjeće.

  Ana Ivancickreativni tim photo Ino Zeljak 2

  Riječ je o konceptualnom dućanu koji u Zagreb dovodi skandinavsku modu čiji je sofisticirani minimalizam i multifunkcionalni stil - idealan izraz kreativnog odijevanja za rigorozno poslovno okruženje, ali i idealan odabir za individualizirani stil u raznim prigodama i trenucima opuštanja. Najveći danski modni klasik - By Malene Birger, zatim Baum und Pferdgarten i Rodebjer – neki su od brendova koji će zastupati skandi-stil u Garderobi, dok će publika imati i ekskluzivnu priliku uživo vidjeti cjelovite kolekcije hrvatske dizajnerice Ivane Omazić – objavio je danas tim Garderobe.

  Ana Ivancickreativni tim photo Ino Zeljak 2
  Dizajn Ivane Omazić - IO

  Kolekcije skandinavskih brendova u Garderobi prilično su univerzalnog karaktera, a zanimljivo je da iza njih stoje ženske dizajnerice. Princip tog dizajna omogućuje da se žene maknu iz strogih okvira u kojima se većina žena u Zagrebu i Hrvatskoj nalazi, a to je svojevrsna „sigurna“ zona čiji je uzrok manjak ponude, ali također izostanak prilike da se proba nešto drugo. Naime, glavna odlika skandi-stila upravo je „layering“ koji pored uobičajenog stila odijevanja, pruža i nepreglednu kombinatoriku u slojevima, tj. nošenje jednog komada ispod ili iznad drugog komada odjeće – Ana Ivančić.

  Ana Ivancickreativni tim photo Ino Zeljak 2

  Ana Ivančić i kreativni tim Garderobe

  Okosnicu interijera showrooma, čiji dizajn potpisuju arhitekti iz studija Biro, čini dizajn tri atraktivne garderobe u formi svojevrsnih prostornih atrakcija koje afirmiraju ležerno isprobavanje kolekcija, potpomognuto namjenski dizajniranim namještajem od Grupe. Garderoba je tako opremljena kombinacijom namještaja i rasvjete dizajniranih za projekt, postojećim komadima dizajniranih za Prostoriu (Monk) i lusterima Baluna, najnoviji proizvod za Grupa Products.  
  Pristupačnost i spontanost Garderobe prepoznaje se već i u samom vizualnom identitetu koji prenosi razigranu krivulju zastora s garderoba, interpretirajući ujedno i mekano savijanje tkanine na suknjama i haljinama - dizajn iza kojeg stoji grafička dizajnerica, Lana Cavar, koja u svom portfoliju ima suradnju s modnim imenima poput Rei Kawakubo / Commes De Garçons a trenutno radi na velikoj izložbi mode za njujoršku MoMA-u.

  Ana Ivancickreativni tim photo Ino Zeljak 2
  Rodebjer


  Ana Ivančić: - uzevši u obzir da sam zbog prirode posla često putovala europskim metropolama, imala sam prigodu doživjeti iskustvo kupovanja kod raznih brendova. Čitava se koncepcija Garderobe temelji na tom iskustvu, odnosno onome što je mene smetalo i što mi se je sviđalo gdje god da sam bila. Moja je ideja bila da u Zagrebu otvorim mjesto na kojem će žene s veseljem dolaziti, i ne samo nužno i uvijek na brzinu kupiti komad odjeće koji im nedostaje u njihovom ormaru, nego i da nešto novo saznaju i vide, da nešto novo probaju, da se malo poigraju s komadima odjeće koji se tamo nalaze kako bi možda izašle iz svoje zone komfora - .

  Ana Ivancickreativni tim photo Ino Zeljak 2Ana Ivancickreativni tim photo Ino Zeljak 2Ana Ivancickreativni tim photo Ino Zeljak 2Ana Ivancickreativni tim photo Ino Zeljak 2

  Ivana Omazić

  Ana Ivancickreativni tim photo Ino Zeljak 2Ana Ivancickreativni tim photo Ino Zeljak 2Ana Ivancickreativni tim photo Ino Zeljak 2Ana Ivancickreativni tim photo Ino Zeljak 2Ana Ivancickreativni tim photo Ino Zeljak 2Ana Ivancickreativni tim photo Ino Zeljak 2Ana Ivancickreativni tim photo Ino Zeljak 2Ana Ivancickreativni tim photo Ino Zeljak 2Ana Ivancickreativni tim photo Ino Zeljak 2Ana Ivancickreativni tim photo Ino Zeljak 2Ana Ivancickreativni tim photo Ino Zeljak 2

  Ana Ivancickreativni tim photo Ino Zeljak 2

  Rodebjer

  Ana Ivancickreativni tim photo Ino Zeljak 2Ana Ivancickreativni tim photo Ino Zeljak 2