I-GLE uskoro u GLIPTOTECI predstavljaju novu kolekciju

  I-gle će s novom kolekcijom nastupiti u Gliptoteci, u sklopu Fashion.hr manifestacije koja će se od 15. do 24. ožujka održati na tri lokacije (plus Velesajam i Muzej Suvremene). Prije gotovo godinu dana I-gle, odnosno dizajnerice Nataša Mihaljčišin i Martina Vrdoljak Ranilović, predivnom su salonskom prezentacijom u Muzeju arhitekture HAZU proslavile 20 godina iznimne karijere.

   

   igle12

  - Situacija se u modi izuzetno promijenila od naših početaka, u proteklih dvadesetak godina scena je dobila neko novo lice. Uz sve te promjene, mi inzistiramo na varijanti slow mode – ispričala nam je Martina tom prilikom. - Danas je modna scena pod velikim utjecajem brzih, površnih informacija, stvorio se jedan miš-maš. Rezultat je s jedne strane puno otvorenija, s druge puno kaotičnija priča. I ovo što smo pokazale na neki je način naš odgovor na sve to. S tim da smo krenule od vrlo romantične vizije mode kakva je nekad bila, i onda smo je, našom slobodnom interpretacijom, vrlo spontano i nesputano, uvele u moderno, današnje doba. Revija nema retrospektivnu notu, ionako konstantno koristimo puno elemenata koji su nam svojstveni te u sve to ubacujemo one eksperimentalne. A na eksperimentima puno naučiš! – .


  Fashion.hr je najavio i nagradu Ana Lendvaj koja će biti dodijeljena naj kolekciji. Ujedno, održat će se promocija knjige ULUPUH-ova modna povijest – umjetnost odijevanja, autorice Ane Lendvaj koja je svojim radom i pisanjem ostavila neizbrisiv trag na hrvatskoj modnoj sceni.

   

   igle12igle12