IK STUDIO S.S 2022. // Klarić ima nove muške sakoe - glavne su boje burgundi i petrolej zelena

  - Unatoč Covid situaciji tekstilna industrija i dizajneri, kako inozemni tako i domaći se ne predaju! Bez obzira na nedostatak sirovina vune, konkretno u mome fahu za proizvodnju tkanina tako i samih tkanina i povećanje rokova isporuke na više-manje 180 dana, u novoj kolekciji za proljeće-ljeto 2022. u IK STUDIU uz uvijek prisutne plave i sive nijanse, naglasak je na dvije nove boje burgundi i petrolej zelenu. Te dvije boje 'Vitale Barberis Canonico' je kao vodeći proizvođač tkanina već drugu sezonu uvrstio u 'must have' boje sezone – javlja mi Ivica Klarić, dizajner muških odijela i majstor kroja, dizajna i boje.

  klaric2

  Njegov tim prati trendove pa su svojim klijentima predstavili te dvije boje – burgundi i petrolej zelenu – u opciji odijela i smokinga sa crnim reverom, u kombinaciji sa crnim hlačama za svečane prigode, poput vjenčanja.

  klaric sakoi 2022

  - Na to smo se odlučili kako bismo napravili 'rez' u sveprisutnoj plavoj boji u više nijansi koja dominira zadnjih nekoliko sezona – priča dizajner.

  Također, u svečaniju su kolekciju uvrstili tamnije tonove sive i plave u dezenu 'prince de galles', kako bi ponudi dali dinamiku monotonije plavih i crnih odijela.

  Naime, ponuda muških klasika je dosta ujednačena, no kod Klarića je očita ta promjena, ne ustručava se koristiti tonove ponekad neočekivanog karaktera. Tu su i gumbi, koji rukavima, ali i čitavom kroju, daju kreativnu notu.

  - Uz finoće tkanina 110s, 120s, 150s u ovu sezonu uvrstili smo i finoće 160s i 220s i time ponudili našim klijentima da izaberu tkaninu prema svojim potrebama i željama - istaknuo je Klarić.

  Cijene sakoa, ovisno o tkanini, su od 3700 do 4000 kuna.

  klaric32