IVANA MRČELA // nacrtana odjeća koju možeš isprobati

  DOES IT LOOK GOOD ON ME? // instalacija u prostoru, poliester folija, akril // TTF galerija, Prilaz baruna Filipovića 28a // 26.02. – 25.03.2019.

  ivana mrcela 44

  Ivana Mrčela mijenja vizuru tijela i „odijeva“ je kroz folije i nacrtane krojeve. U doba snažne vizualne kulture ovo postaje idealna garderoba za fotkanje i sheranje, za virtualno isprobavanje nepostojeće odjeće i kreiranje online imagea po želji. Svi se pitamo kako nam nešto pristaje – Ivana nudi zanimljiv eksperiment za otkrivanje koje i kakve forme nam stoje i laskaju građi. Isprobati njezinu nacrtanu odjeću na folijama možete isprobati do 25. ožujka.


  Instalacija propituje odnos prema odjeći koja još nije izrađena: hoće li ona ispuniti svoju osnovnu svrhu da bude sašivena i omota tijelo ili je dovoljno da bude (i ostane) samo dio postava poprimajući performativni potencijal?


  Umjetničko djelo na neki način postaje kabinom za isprobavanje odjeće te iščekuje svoje posjetitelje koji će ulaziti u instalaciju i naći se u nekom obliku interakcije s radom. Linearni crteži se međusobno prožimaju iscrtani u istoj boji, lebde poput memorije koja je utisnuta u svaki odjevni komad, a danas te iste stvari poprimaju novu memoriju upravo pomoću ovog postava. Oni su artefakti u kojem se susreću stari prostor i vrijeme s novima – objasnila je autorica.

   ivana mrcela 44ivana mrcela 44ivana mrcela 44ivana mrcela 44