IZABELA KEČAN predstavlja kolekciju GRACE // otmjenost, ljepota i sklad kao glavne teme

  Dizajnerica Izabela Kečan predstavila je kolekciju Grace, inspiriranu predivnom glumicom Grace Kelly.

  i kecan8

  Radi se o bazičnim crnim, bijelim i bež komadima, koje autorica predlaže u suptilnom, elegantnom stilskom okviru.

  i kecan21

  - Nit vodilja brenda je minimalistička elegancija, stoga je odabir imena kolekcije bio sukladan i cjelokupnom prethodnom stvaralaštvu samoga brenda. Kolekcija se sastoji od desetak odjevnih predmeta od basic do svečanijih komada poput haljina, košulja, sakoa, kombinezona, hlača i bodija. Materijali su lagano indijsko platno, čvrsti pamuk i vuna. Također, kolekcija je ekološki prihvatljiva jer predmeti pružaju više načina odijevanja te ne dolazi do gomilanja odjeće. Modeli unutar kolekcije, kao i uvijek, odišu minimalističkom elegancijom koja se može odijevati slojevito i višenamjenski dok su elementi unikatnosti protkani kroz detalje poput gumbi ili pomno odabranih materijala u finom tkanju – objavila je Izabela Kečan.

  i kecan3

  Haljine su male crna i bež te velika bijela, jaknica nalikuje na kratki ogrtač, a hlače su komotne, voluminozne.

  i kecan95

  Sve skupa posveta je finom minimalizmu za posebne, ali i neke više casual trenutke. Komade je lako kombinirati, ovo je praktična capsule kolekcija za svaki dan. Jedan od osnovnih elemenata, bijelu košulju, osmislila je kao kratku, ali i varijantu lepršave haljine. Neki su komadi baš večernji - primjer je blago transparentna bluza koja ističe dekolte na decentan način.

  i kecan2

  Fotografija: Ivan Ulamec
  Vizažist: Iva Kovačević
  Stilist: Laura Bošnjak
  Model: Mihaela Harambašić / IMMODELS

  O brendu Izabela Kečan autorica je objavila:
  Nakon Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn u Zagrebu upisuje Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu, smjer modni dizajn dok diplomski smjer završava na Teoriji i kulturi mode te po završetku 2020. godine stječe naziv magistra modnog i tekstilnog dizajna. Uz fakultetsko obrazovanje gradi i brend, pa izlaže kolekcije u Zagrebu i Srbiji. Pri početku 2015. godine izlaže kolekciju u Beogradu, na modnoj reviji Balkan Art Fashion Eventa (BAFE), dok iste godine prikazuje kolekciju u Novom Sadu, u sklopu Srbija Fashion Week-a. Na Srbija Fashion Week se ponovno vraća 2017. kada je pozvana da izloži kolekciju u centru Novog Sada, ali ovoga puta kao jedan od najboljih modnih dizajnera u zadnjih 10 godina postojanja SFW-a. Pri završetku fakulteta izlaže u sklopu Zagreb Fashion Destinationa, u Meštrovićevom paviljonu 2020. godine. Nit vodilja brenda je minimalistička elegancija koja nije ograničena sezonskim i dobnim okvirima, kao ni prigodom odijevanja pa često pronalazi mjesto unutar segmenta casual, business i smart casuala i semi formal dress koda.

  i kecan1i kecan6i kecan7i kecan217i kecan623